U bent hier

Dansers gezocht voor AlbaNova

dinsdag 25 oktober 2016

Voor AlbaNova 2017 gaan we samen met festivalgaste Sofie Vanden Eynde en choreografe Lot Jansen op zoek naar (amateur)dansers voor een groot spektakel in Alden Biesen. Lees hieronder de oproep.

Beste danser, 

In het kader van het bijzondere festival AlbaNova op zondag 25 juni 2017 in de Landcommanderij Alden Biesen willen we een groot spektakel creëren met zoveel mogelijk (amateur)dansers. Hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Wij willen een perpetuum mobile creëren waarbij gedurende de ganse dag historische muziek zal weerklinken in het kasteel terwijl het hele domein zal ingepalmd worden door dansers.

Nieuwsgierig? Lees dan verder en schrijf je hier in!

Wij zijn specifiek op zoek naar dans- en choreografiegroepen (van solo tot massa) die hun eigen creatie zullen laten versmelten met hetgeen hun muzikale collega's zullen voorbereiden.
 
Elke dansstijl is welkom, maar het is belangrijk om weten dat het een in situ project betreft en er een nauwe band zal moeten blijken tussen de choreografie en de uitgevoerde muziek die uitsluitend geput wordt uit het middeleeuwse, renaissance en barokke repertoire. De ontmoeting tussen oud en nieuw kan erg verfrissend zijn, maar het zich kunnen aanpassen aan de live muziek die er die dag zal klinken, is een must.
 
Lot Jansen staat in voor de begeleiding van de dansers, Sofie Vanden Eynde voor de muziek.

Praktisch

Behalve zondag 25 juni 2017 zijn er nog een aantal data waarop iedere deelnemer zich moet vrijmaken. Daarnaast geven wij ook de mogelijkheid tot enkele vrijblijvende bezoeken en uitprobeer-momenten ter plaatse.

Belangrijke data:

  • Inschrijvingen voor 23 december 2016

Op dat moment moeten de precieze deelnemersaantallen bekend zijn. De muzikanten geven aan met welk repertoire ze bezig zijn. Hieruit maken Lot en Sofie een selectie, zodat de choreografen op tijd kunnen starten met hun creatie.

  • Uitprobeer-moment voor dansers op 19 maart 2017

Lot Jansen zal aanwezig zijn in Alden Biesen op zondag 19 maart 2017 om de dansers de mogelijkheid te geven dingen ter plaatse uit te proberen. Dit is ook geheel vrijblijvend maar er moet wel ingeschreven worden (tegen ten laatste 15 februari 2017) zodat Lot een efficiënte planning kan opstellen.

  • Repetitieplanning

Op zaterdag 8 april 2017 plannen we de eerste repetitie. Op zaterdag 24 juni 2017 vindt de generale repetitie plaats. Aanwezigheid is verplicht.
Gelieve je beschikbaarheden op te geven via het online inschrijvingsformulier. 

Wij kijken hier erg naar uit!

Musica, Sofie & Lot

Zin om mee te doen? Schrijf je hier in!

Meer info? Neem contact op met Bart De Vos bij Musica, via 011 610 519 of bart.de.vos@musica.be 

Zoekveld

Kalender

m d w d v z z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Nieuwsbrief