U bent hier

Feestmenu 10 jaar Klankenbos


Het hele jaar door zetten we de collectie in de kijker. We besteden ook aandacht aan getuigenissen over de rol van klank en geluid in ieders leven.

We gingen op zoek naar poëzie en proza dat het luisteren en de relatie tussen mens, klank en omgeving verwoordt. We lanceerden hiertoe een schrijfwedstrijd. De geselecteerde gedichten kregen een permanente plaats in een poëtisch parcours door Klankenbos en zullen later worden opgenomen in een thematische publicatie. Maud Vanhauwaert (winnares publieksprijs Herman de Coninckprijs) en Virginie Platteau (Rekto:Verso) maakten deel uit van de jury.

Tijdens een residentie in Klankenbos van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart 2015 werkten jongeren samen aan een verrassende groepsperformance. Ze brachten een ware klankguerrilla tijdens het TAKT-festival van Provinciaal Domein Dommelhof.

Musica wil expertise samenbrengen en nodigt partners in het klankkunstveld uit om te reflecteren over klankkunst in de open ruimte op vrijdag 8 mei 2015 tussen de bomen van Klankenbos. Deze reflectienamiddag is voor iedereen toegankelijk.

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni 2015 is er de 4de editie van Babelut Festival in Provinciaal Domein Dommelhof. Tijdens deze editie zullen ook enkele workshops en voorstellingen plaatsvinden in Klankenbos en direct gelinkt zijn aan de  klankinstallaties. Meer info en het volledige programma vanaf april op www.babelutfestival.be

Op 28 juni 2015 is er de tweede editie van AlbaNova – Midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed op de Landcommanderij van Alden Biesen. Tijdens AlbaNova zal de Schatten van Vlieg activiteit voor Klankenbos officieel gelanceerd worden. Meer info en het volledige programma vanaf april op www.albanovafestival.com

De zomeractie Schatten van Vlieg staat dit jaar in het teken van klank. Musica leverde een belangrijke bijdrage wat betreft de invulling van dit centrale thema en werkt ook zelf een leuke Schatten van Vlieg activiteit uit voor alle bezoekertjes aan Klankenbos tijdens de zomer. We lanceren onze activiteit tijdens AlbaNova op zondag 28 juni in Alden Biesen. Het slotmoment van Schatten van Vlieg zal plaatsvinden tijdens ons internationaal klankkunstevenement op zondag 18 oktober.

Van 14 tot en met 18 juli 2015 vindt de 16de editie van de internationale compositiestage SoundMine plaats in Provinciaal Domein Dommelhof. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren laten zich 5 dagen lang inspireren door componisten-docenten van topniveau en door de pracht van Klankenbos.

Op zondag 9 augustus 2015 wordt de nieuwe Klankroute Wereldoorlog I (Noord-Limburg) voorgesteld aan de Achelse Kluis. Deze fietsroute met mobiele app loodst klankkunst- en cultuurliefhebbers door Noord-Limburg aan de hand van soundcapes geïnspireerd op de grensthematiek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze klankroute doet ook Klankenbos aan.

Van 15 tot en met 26 september 2015 komt klankkunstenaar Stijn Demeulenaere werken aan een nieuwe compositie tijdens een residentie in de installatie Radio Forest. Hij zal aan de slag gaan met materiaal verzameld tijdens residenties in Ijsland en Zuid-Afrika. Het resultaat wordt gepresenteerd op 18 oktober.

Op zondagnamiddag 18 oktober 2015 organiseren we een internationaal klankkunstevenement. In Klankenbos kan het publiek zich dan laten verrassen door tal van activiteiten en performances door enkele van de klankkunstenaars die de installaties ontwikkelden o.a. Rozalie Hirs, Hans van Koolwijk en Tony di Napoli. Ook het Robotorkest van Logos tekent dan present.

Hou deze website en onze Facebook pagina in de gaten voor meer info.

Oproep gedichtenparcours 10 jaar Klankenbos

Zoekveld

Kalender

mei

m d w d v z z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief