U bent hier

SoundMine

SoundMine 2017

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau.

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Er wordt een hele week intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties of het work-in-progress getoond en uitgevoerd worden.

We mikken op beginnende artiesten en jongprofessionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven. Zij zullen geselecteerd worden op basis van motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze achttiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek.

Tijdens de compositiestage krijgen de deelnemers de kans om muziek in de meest uiteenlopende stijlen te componeren én elkaars muziek uit te voeren. Speciale aandacht gaat dit jaar naar extended techniques, speeltechnieken die de klassieke mogelijkheden van een instrument overstijgen.

Bijzonder in deze masterclass compositie zijn de uitdagende ontmoetingen tussen akoestische instrumenten en technologie, improvisatie en notatie.

Deelnemers krijgen de kans om intensief samen te werken met twee professionele muzikanten van HERMESensemble: Peter Merckx (klarinet-basklarinet-altsax) en Marc Tooten (altviool). Daarnaast staat er een sessie rond interactieve gametechnologie door kunstenaar-ontwikkelaar Yvan vander Sanden op het programma.

Wim Henderickx – www.wimhenderickx.com
Diederik Glorieux - www.diederikglorieux.be
Jorrit Tamminga - www.jorrittamminga.nl
HERMESensemble - www.hermesensemble.be
Yvan vander Sanden - www.mutecode.com


Deelnemers 
Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met een degelijke muzikale kennis en een passie voor componeren en creëren

Prijs
285 euro (volpension, gedeelde tweepersoonskamers) – voor alternatieve accommodatie, contacteer Musica via info@musica.be

Inschrijven
Vul het online inschrijvingsformulier in voor 1 mei 2017. Het aantal plaatsen is beperkt. Selectie wordt gemaakt op basis van inschrijvingsdatum, motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden. Uiterlijk op 15 mei 2017 hoor je of je kan deelnemen of niet.

Contact
Gilles Helsen, gilles@musica.be


SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Provinciaal Domein Dommelhof, Kunstacademie Noord-Limburg en HERMESensemble

Begindatum:
dinsdag 11 juli 2017
Einddatum:
zaterdag 15 juli 2017
Locatie:
Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt

Zoekveld

Kalender

mei

m d w d v z z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief