Projecten - alle projecten

AlbaNova is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden.

Beloftevolle kunstenaars en ensembles krijgen de kans om een ontwikkelingstraject te doorlopen met het oog op creaties die de brug slaan tussen erfgoed en creatie, of die mikken op alternatieve...
Een nieuw talentontwikkelingsprogramma dat context en ondersteuning creëert voor jonge kunsteducatoren in opleiding.
Een reizend minifestival voor kinderen van 0 tot 5 jaar en hun (groot)ouders.
Muzikale ontmoetingen en spelmomenten voor baby’s, peuters en kleuters waarin ze samen met hun ouders of begeleiders de mogelijkheden van stem, lichaam en muzikale dialoog onderzoeken.

Jongerencollectief voor muzikale creatie in de publieke ruimte

Masterclass
Met CONNECT richt Musica zich naar het deeltijds kunstonderwijs en hoger muziekonderwijs. Doel is het leggen van verbindingen.
Na 30 jaar maakte het eendaagse festival Dag Oude Muziek in 2014 plaats voor AlbaNova. Het nieuwe format draagt de baseline ‘Midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed’ en slaat een brug...
Dit interactief belevingsparcours confronteert jaarlijks meer dan duizend kinderen van het eerste leerjaar met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek en haar vertolkers.
Om de vinger aan de pols te houden brengt Musica een aantal betrokkenen vanuit diverse invalshoeken samen in een expertisegroep.
De International Young Artist's Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een duwtje in de rug op de internationale scène van de historische muziekpraktijk.

Als je wandelt of speelt in Klankenbos kom je de gekste dingen tegen. Het zijn klankinstallaties met telkens een ander geluid.

Klankatlas is een grensoverschrijdend online platform voor klankkunst en muzikaal erfgoed in de publieke ruimte.
Musica heeft een internationale collectie klankkunst in openlucht uitgebouwd die uniek is in Europa.

Bij KlankGuerrilla leren jongeren of volwassenen hoe ze hun omgeving kunnen tot klinken brengen met behulp van nieuwe media.

De Kunstendag voor Kinderen, elke derde zondag van november, wil alle kinderen een opstap bieden naar kunstbeleving, het liefst in gezinsverband.

In het kader van het festival Laus Polyphoniae worden gevorderde amateurs en jongprofessionele muzikanten gecoacht door internationale experten.

Musica ontwikkelt mobiele installaties die klankinteracties in de publieke ruimte mogelijk maken.

In het kader van Museumnacht Antwerpen, de jaarlijkse hoogmis van de Antwerpse musea die m

Leerlingen en leerkrachten uit basisonderwijs gaan een week lang aan de slag met klank en muziek, beweging en dans, met uitstapjes naar andere muzische domeinen.
Musicaklassen kunnen ook plaatsvinden in de vertrouwde omgeving op school. Bijvoorbeeld in het kader van een projectweek, of verspreid over een trimester of schooljaar. Onze docenten komen naar de...
In de context van een internationaal muziekfestival of gekoppeld aan de werking van een ensemble, maken kinderen en jongeren actief kennis met muzikale tradities en hedendaagse benaderingen ervan.
Een diverse reeks sessies, aangeboden via regionale nascholingsorganisaties voor leerkrachten, knopen aan bij de eigen muzikaliteit van de deelnemers en bieden vanuit een samenhangende visie voor...

Festival voor transdisciplinaire kunst met geluid 

Leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs creëren o.l.v.

SoundMine is een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars-docenten van topniveau.
Nood aan gereedschap voor een meer creatieve aanpak van tonale muziek op het klavier? Tonal Tools/Tonaal Gereedschap biedt je een hele sleutelbos om op elk muzikaal niveau deuren te openen.
Ukelila biedt kinderen in vier Limburgse basisscholen de kans om tijdens de schooluren actief muziek te beleven op het instrument van hun keuze.

"Neerpelt krijgt eerste klankenbos in Europa", zo las de kop van een artikel in De Standaard van 22 november 2004.

Het tweejaarlijkse Babelut Festival dompelt 0- tot en met 4-jarigen onder in de wereld van muziek, theater en klankkunst. Drie dagen boordevo

Met het tweejaarlijkse community art-festival Samhain vieren Musica en Dommelhof naar oude Keltische traditie het einde van de zomer.

Zoekveld

Kalender

m d w d v z z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Nieuwsbrief