U bent hier

Vacature freelance gids voor Klankenbos

vrijdag 13 januari 2017

Gezocht: freelance gids voor Klankenbos, een internationale collectie geluidskunst in Neerpelt

Organisatie

Musica inspireert tot een bewuste en avontuurlijke omgang met klank en muziek. Met de vinger aan de pols van de samenleving streven we naar een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele of sociale achtergrond.

Klankenbos

Klankenbos is een internationale collectie geluidskunst in Neerpelt. Meer dan vijftien klinkende installaties staan verspreid tussen de bomen van Provinciaal Domein Dommelhof. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang en de permanente, gratis toegankelijkheid van de collectie zijn uniek in Europa.
Meer info: www.musica.be/klankenbos

Functie

Als Klankenbosgids geef je inhoudelijke rondleidingen (+- 1,5 uur) langs de installaties van Klankenbos en ben je het gezicht van de collectie. Je introduceert bezoekers in de wereld van de klankkunst en prikkelt hen om bewust te luisteren naar geluid en stilte. Je praat met veel enthousiasme over het ontstaan van Klankenbos, over de kunstwerken, hoe ze zijn gemaakt, wie de kunstenaars zijn, en over de doelstellingen van de collectie. Je past je vlot aan aan verschillende doelgroepen (volwassenen, kinderen, gemengde groep, kunstenaars, personen met een beperking, ouderen) en kan ervaringsgericht gidsen met nadruk op luisteren en aandacht. Musica biedt jaarlijks 1 inspiratiedag voor het gidsenteam en organiseert festivals, publieksmomenten en andere activiteiten die je inspiratie bieden.

Profiel

 • je hebt een grote interesse voor actuele kunst en bij voorkeur ook klankkunst
 • je hebt een goed oor en kan aandachtig luisteren
 • je bent hartelijk en communicatief
 • je bent flexibel (weekendwerk, vakanties)
 • je kan op maat van een doelgroep een rondleiding geven (ervaring met gidsen voor kinderen, personen met een beperking, ouderen is een pluspunt)
 • gidsen in Engels en Frans is een pluspunt
 • een studie die gerelateerd is aan kunst en cultuur is een pluspunt

Aanbod

 • een boeiende en artistiek hoogstaande werkomgeving
 • gedegen documentatie en praktische ondersteuning
 • een opleidingstraject wordt voorzien, incl. gidsenmap, testgidsbeurt, persoonlijke feedback
 • jaarlijkse inspiratiedag met het gidsenteam
 • een marktconforme vergoeding per gidsbeurt

Solliciteren

Contactpersoon: dries@musica.be
Reageren voor: 15/03/2017
Ben je geïnteresseerd om als gids bij Klankenbos aan de slag te gaan, stuur dan voor 15 maart 2017 een bondig mailtje met je relevante ervaringen en cv naar dries@musica.be 

Zoekveld

Kalender

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief