Babelut

Babelut Residenties

De Babelut Residenties geven jonge muzikanten de kans om een nieuw aanbod te ontwikkelen voor jong publiek met coaching van Musica. Het resultaat kan allerlei vormen aannemen: klankinstallatie, concert, muziektheater, workshop,…

© Kristof Vrancken

Festival

Een creatie-festival voor makers en onderzoekers die nieuw werk ontwikkelen voor de allerjongsten. Een mix van kwalitatief hoogstaande voorstellingen en interactieve workshops voor baby’s, peuters, kleuters en hun (groot)ouders.

© Marc Ras

Parcours

Babelut Parcours is een muzikale reis voor kinderen van 0-5 jaar en hun begeleiders. Internationale artiesten en muzikanten nemen het publiek mee op een belevingstraject voor al de zintuigen – boordevol muziektheater, klankinstallaties en muzikale interactie.

Sonokids

Een artistiek samenspel tussen jonge kinderen, hun begeleiders en muziekeducatoren in de (buitenschoolse) kinderopvang. Stem, lichaam, materialen, instrumenten worden op een sensitieve, fantasierijke manier verkend en leiden tot een muzikaal avontuur. De begeleiders krijgen een nascholing op de werkvloer, en een theoretische vorming als omkadering.

Sound Cradle

Een tweejarig postgraduaat rond muzikale interactie met kinderen van 0-5 jaar in diverse contexten (8 modules per academiejaar). Steeds meer kunstenaars ontdekken de bijzondere muzikale gevoeligheid van baby’s, peuters en kleuters en ontwikkelen voor de allerkleinsten. Sound Cradle speelt in op de stijgende behoefte aan een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor jonge kinderen.

Sound Cradle Showcase

Nieuwe makers voor jong publiek krijgen de kans om hun work in progress te tonen aan publiek. Dit kunnen Sound Cradle studenten zijn die een eindproject hebben gemaakt, maar ook makers van buiten de opleiding.

© Marc Ras

Workshops

Muzikale ontmoetingen en spelmomenten voor baby’s, peuters en kleuters, onder leiding van een muziekeducator. Samen met hun ouders of begeleiders gaan ze op zoek naar de mogelijkheden van stem, lichaam en muzikale dialoog. Spontaniteit, spel en experiment staan daarbij centraal. Onze workshops zijn te boeken door socio-culturele organisaties, scholen en opleidingen. Ze kunnen als losse …

Workshops Lees verder »