Zintuin

Workshops

Muzikale ontmoetingen en spelmomenten waarin onder leiding van een muziekeducator de mogelijkheden van stem, lichaam en muzikale dialoog onderzocht worden. Spontaniteit, spel en experiment staan centraal. Deelnemers krijgen werkvormen en ideeën aangereikt om mee aan de slag te gaan.

1001 deuren naar meerstemmigheid

Connect II Meerstemmigheid, contrapunt, polyfonie,.. . Uitdagende termen, maar wezenlijk bestanddeel van muziek uit verleden en heden, van oost tot west, van noord tot zuid. In samenwerking met internationale specialisten spitst dit onderzoek zich toe op de ontwikkeling van een groeiende online verzameling activiteiten, inspiratievoorbeelden en achtergrondinfo voor iedereen die meer wil met meerstemmigheid. De …

1001 deuren naar meerstemmigheid Lees verder »

Achter de schermen

Digitale interactieve concerten en workshops door kunstenaars en ensembles voor scholieren van het secundair onderwijs. De luisteraar kan over het werk in discussie treden met de uitvoerder.

CACAO

Een samenwerking die zich toespitst op het verdiepen en diversifiëren van cruciale vaardigheden, kennis en attitudes van kleuteronderwijzers in Europa en daarbuiten. Het Cell Biology and Art Class Omnibus (CACAO) project brengt onderzoekers op het gebied van biologie en muziek, kunstenaars, kleuteronderwijzers, leerkrachten en experts in technologie-ondersteund-leren uit 7 Europese landen samen om een uniek …

CACAO Lees verder »

CONNECT

Het onderzoeksproject CONNECT verbindt experten met gedreven leerkrachten en uitvoerende kunstenaars. CONNECT richt zich op fundamentele problematieken binnende artistieke en educatieve praktijk. Zo ontstaan verbindingen tussen vroeger en nu, tussen praktijk en theorie, tussen creativiteit en vaardigheid.

Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor

Een interactief belevingsparcours dat de grenzen sloopt tussen luisteren, actief ervaren en samen performen. Kinderen van het eerste leerjaar en families met kinderen worden geconfronteerd met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek en haar vertolkers. Telkens wordt samengewerkt met een gerenommeerd ensemble.  Eersteklasconcerten is voor kinderen van het eerste leerjaar en hun leerkrachtenMusiMatrix is de internationale …

Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor Lees verder »

Grenservaringen

Twee jaarlijkse webinars rond muziek en onderwijs in Nederland en Vlaanderen, gericht op muziekdocenten en leerkrachten uit beide landen. Werkvormen, ideeën en publicaties vinden hun weg naar het vaktijdschrift De Pyramide.

hEAR DROPS

Een online aanbod van geanimeerde beeldverhalen voor een publiek van kinderen, ouders en leerkrachten. Elk filmpje bevat een dosis speelse ideeën rond klank en muziek die uitnodigen tot fijnzinnige en zintuiglijke interactie. Alle oefeningen worden veelvuldig getest in onze praktijk. Bij elke aflevering hoort ook een artlink, die verwijst naar de brede wereld van de …

hEAR DROPS Lees verder »

IYAP

De International Young Artist’s Presentation geeft jonge artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale scène van de historische muziekpraktijk. De geselecteerde vocalisten en muzikanten worden intensief begeleid en gecoacht door internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae. 

Kunsteducatief Labo

Labosessies voor de ontwikkeling van werkvormen rond algemene thematieken: belichaming, meerstemmigheid, improvisatie,… Door de intense wisselwerking worden de deelnemers actief betrokken in de vormgeving van Musica’s educatieve praktijk. Zowel de eigen muziekeducatoren en artistieke coördinatoren als externe experten worden bij het labo betrokken.