AlbaNova Reeks

Verwacht je op 23 maart aan een explosie van jong talent in het Oude Abdissenkwartier (Abdijsite Herkenrode) in Hasselt, waar oude en nieuwe muziek elkaar zullen afwisselen in een avondvullend programma.

De nieuwe muziek werd gecreëerd door vier jonge componisten die het afgelopen jaar deelnamen aan de compositiestage SoundMine. De uitvoering ervan start om 20.00 uur en is in de deskundige handen van het HERMESensemble.

Vervolgens wordt het podium vrijgemaakt voor Anacronia, een ensemble van jonge, beloftevolle muzikanten dat in 2022 werd geselecteerd voor de International Young Artist Presentation. Zij zorgen voor de oude muziek en nemen je mee naar de tijd van Haydn.

Ter nagedachtenis van Wim Henderickx, bezieler van SoundMine en Times Academy.

De ticketverkoop start binnenkort.

AlbaNova Reeks is een organisatie van Musica Impulscentrum en Abdijsite Herkenrode met de steun van Stad Hasselt en Herita. Times Academy, een vervolgtraject van SoundMine 2022 is een samenwerking met HERMESensemble, Centre Henri Pousseur en MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek].

Wanneer

Donderdag 23 maart 2023, 20.00 uur

Waar

Abdijsite, Herkenrode 

  • AlbaNova Reeks

    AlbaNova Reeks

    Een innovatieve reeks locatieconcerten die de brug slaat tussen vroeger en nu. Eigentijdse creaties met het verleden als inspiratie staan er naast historische muziek die klinkt als nooit tevoren. Lokaal erfgoed krijgt een verrassende invulling met een focus op alternatieve vormen van publieksparticipatie.