Eersteklasconcerten 2021-2022: Down The Rabbit Hole

Is klank een teken van leven? 

Down The Rabbit Hole, collectief voor nieuwe muziek, onthult het verschil tussen levend en levenloos. Kunnen we eenvoudige objecten leven inblazen? Hoe groeien we uit tot een superorganisme? Wat leert de natuur ons over samenwerken? Met gevonden materialen, onze eigen lichamen en stemmen ontluiken we tot een klinkend ecosysteem.

Eersteklasconcerten/MusiMatrix is een interactief muzikaal belevingsparcours. Samen met telkens een ander gerenommeerd ensemble confronteren we jaarlijks meer dan tweeduizend kinderen van het eerste leerjaar met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek. Eersteklasconcerten/MusiMatrix sloopt de grenzen tussen luisteren, actief ervaren en samen performen.

Eersteklasconcerten/MusiMatrix komt tot stand binnen het project ‘Sounds Now’ mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

 • Bekijk de MusiMatrix 2022 aftermovie

  Bekijk de MusiMatrix 2022 aftermovie

  Andermaal vormde het Concertgebouw in Brugge het decor voor een magisch organisch MusiMatrix parcours. Een week lang kregen meer dan duizend schoolkinderen een onderdompeling in hedendaagse muziek tijdens de Eersteklasconcerten (7 tot 10 maart). Dit jaar werkten we samen met het collectief Down The Rabbit Hole rond het verschil tussen levend en levenloos. Kunnen we …

  Bekijk de MusiMatrix 2022 aftermovie Lees verder »


 • Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor

  Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor

  Een interactief belevingsparcours dat de grenzen sloopt tussen luisteren, actief ervaren en samen performen. Kinderen van het eerste leerjaar en families met kinderen worden geconfronteerd met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek en haar vertolkers. Telkens wordt samengewerkt met een gerenommeerd ensemble.  Eersteklasconcerten is voor kinderen van het eerste leerjaar en hun leerkrachtenMusiMatrix is de internationale …

  Eersteklasconcerten / MusiMatrix / Oorspoor Lees verder »