International Young Artist’s Presentation 2022

International Young Artist’s Presentation 2022

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) is een jaarlijks coachingtraject voor jonge getalenteerde ensembles die historische instrumenten bespelen of werken vanuit historische bronnen. Een hele week werken de artiesten aan een vernieuwende en originele podiumpresentatie, onder begeleiding van sopraan Raquel Andueza (ES) en koorleider Robert Hollingworth (UK). Op het einde van de coachingweek brengen de ensembles een performance tijdens het Laus Polyphoniae festival voor Oude Muziek in AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen).

Dit jaar vinden de concerten plaats op zaterdag 20 augustus.
Via onderstaande ‘Info & tickets’ links vind je meer info en tickets voor de concerten.

Wanneer

Coaching: 17-19 augustus 2022

Concerten: 20 augustus 2022

Waar

AMUZ (Festival van Vlaanderen), Antwerpen

BREZZA
10.00 uur

BREZZA werd opgericht aan de Schola Cantorum in Bazel en legt zich toe op 17de- en 18de-eeuwse kamermuziek. Hun preludes nemen je mee op een spannende muzikale trip, met ruimte voor improvisatie.

brezzaensemble.com

Info & tickets

PassiSparsi
11.00 uur

In Cantar per scherzo presenteert het vocale kwartet PassiSparsi de humoristische, ironische en zelfs satirische kant van de renaissancekunst, aan de hand van liederen van Orlandus Lassus.

Info & tickets

Anacronía
12.00 uur

Het jonge Spaanse ensemble Anacronía gaat op zoek naar muzikale anachronismen in de muziekgeschiedenis, en de breuklijnen tussen verschillende stijlen en veranderingen.

anacroniaensemble.com

Info & tickets

Giesta
14.00 uur

Giesta selecteert muziek van de 12de-eeuwse monodie tot de 16de-eeuwse driestemmige composities. Dat resulteert in een muzikale reis langs de pelgrimsroute, met zowel religieuze muziek als wereldlijke traditionele liederen.

@giestaduo

Info & tickets

Parnassus Quartet
15.00 uur

Parnassus Quartet is een strijkensemble gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Hun uitvoering van Schumanns strijkkwartet werpt een nieuw licht op wat we meestal horen, met een fris muzikaal discours.

@PassiSparsiensemble

Info & tickets

Flutes & Frets Duo
16.00 uur

Het Britse duo bespeelt zowel de moderne als de historische varianten van hun instrument. Zo kunnen ze getrouw een breed repertoire van muziek voor fluit en tokkelinstrumenten vertolken, van de Middeleeuwen tot de 21ste eeuw.

flutesandfretsduo.com

Info & tickets

Met hun aantreden op Laus Polyphoniae krijgen deze ensembles de kans om zich te presenteren aan een breed internationaal publiek én een uitgebreid professioneel netwerk binnen de oude muziek. Na hun concerten krijgen ze loopbaanadvies van uitgenodigde Belgische en internationale concertorganisatoren. De geselecteerde ensembles dragen ook de eretitel “IYAP Selected Promising Ensemble 2022”.

Een initiatief van Musica Impulscentrum en AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen).

  • IYAP

    IYAP

    De International Young Artist’s Presentation geeft jonge artiesten en ensembles een duwtje in de rug op de internationale scène van de historische muziekpraktijk. De geselecteerde vocalisten en muzikanten worden intensief begeleid en gecoacht door internationale topartiesten. Bovendien krijgen ze een podium tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae.