Klankenbad – AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen)

Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 3 jaar

De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby’s en peuters eenvoudige liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In AMUZ kan u uw kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. Klankenbad is gebaseerd op Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling.

Heel nuttig dus om uw kind te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind! Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdscategorieën. Baby’s worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters en kleuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdekt u hoe u ook thuis met uw kindje muziek kan maken.

Tickets:

40,00 euro voor een reeks van 4 sessies (maximaal 2 volwassenen per ingeschreven kind)

Wanneer

22 april en 6, 13 & 27 mei 2023

9.00 uur: baby’s & peuters van 0 tot 18 maanden
10.00 uur: peuters van 18 tot 24 maanden
11.00 uur: peuters van 24 maanden tot ze naar de onthaalklas of 1ste kleuterklas gaan

Waar

AMUZ, Antwerpen

Inschrijven

  • Workshops

    Workshops

    Muzikale ontmoetingen en spelmomenten voor baby’s, peuters en kleuters, onder leiding van een muziekeducator. Samen met hun ouders of begeleiders gaan ze op zoek naar de mogelijkheden van stem, lichaam en muzikale dialoog. Spontaniteit, spel en experiment staan daarbij centraal. Onze workshops zijn te boeken door socio-culturele organisaties, scholen en opleidingen. Ze kunnen als losse …

    Workshops Lees verder »