Raphael Malfliet en Maarten Buyl in Klankenbos residentie

Tijdens de tweede week van de paasvakantie komen Raphael Malfliet en Maarten Buyl in Klankenbos residentie om verder te werken aan hun interactieve luisterinstallatie GOVERNORS. De feedbacktonen van  basgitaren maken deel uit van hun duo performance.

GOVERNORS is een onderzoek waarin het evenwicht van de klank geobserveerd wordt vertrekkend vanuit het experimenteren met akoestische feedbacksignalen en de daarop inwerkende krachten, beweging, materiaal en ruimte. Raphael en Maarten trachten de onvoorspelbaarheid van deze krachten te begrijpen en onthouden zich van controle om het natuurlijke evenwicht van de klank te bewaren. Zo worden antwoorden gezocht om via een doorgaans vermeden medium zoals feedback de klank collectief te leiden.

Wanneer

Dinsdag 11 tot vrijdag 14 april 2023

Waar

Het Klankenbos, Pelt

  • Klankenbos Residenties

    Klankenbos Residenties

    Het Klankenbos is een fysieke ruimte die aanzet tot artistieke ontwikkeling in klankkunst en nieuwe muziek. Elk jaar worden verschillende jonge klankkunstenaars of studenten van een kunstopleiding ondersteund in hun artistieke praktijk, met inhoudelijke coaching en technische ondersteuning. De focus ligt op de ontwikkeling van nieuwe en avontuurlijke ideeën in klank en muziek, in relatie …

    Klankenbos Residenties Lees verder »