Workshop SITE SPECIFICS 2022 – Mint Park

Workshop SITE SPECIFICS 2022 – Mint Park

Een intensieve 7-daagse workshop met de internationaal bekende klankkunstenaar Mint Park, in het kader van OORtreders Festival 2022. De deelnemers werken ter plekke in Het Klankenbos rond klankkunst in de publieke ruimte, met het geluid van ‘lucht’ als centraal thema.

SITE SPECIFICS 2022 legt de focus op lucht en het klanklandschap in relatie tot site-specifieke klankcreatie in de omgeving van Het Klankenbos. In groep ontwikkelen de deelnemers verschillende methodieken en werkwijzen om de onzichtbare texturen bloot te leggen die ontstaan door wind en luchtverschuivingen. Tegelijkertijd wordt uitgezoomd op de ruimere klankstructuren in de omgeving, waar mens en natuur naast elkaar staan. 

De deelnemers creëren luisteroefeningen, maken field recordings en bouwen kleine instrumenten om specifieke patronen te onderscheiden of kenmerken in het geluidslandschap van de omgeving te ontwaren. Op die manier krijgen ze de kans om de steeds veranderende relatie tussen de verschillende omgevingsgeluiden aan te wenden als een startpunt voor site-specifieke klankcreatie.

De workshop werkt toe naar een publieke presentatie op zondagvoormiddag 23 oktober als onderdeel van het OORtreders festival.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

De workshop is toegankelijk voor studenten, jonge makers en professionals uit het culturele en kunstenveld die geïnteresseerd zijn in klank en artistieke creatie in de publieke ruimte.
De workshop wordt beperkt tot max. 15 deelnemers.

De deelnemers worden verondersteld ervaring te hebben met geluidsopname, en moeten in staat zijn om te werken met een softwarepakket voor editing van klank of beeld. De deelnemers wordt gevraagd om hun eigen materiaal voor opname en editing mee te brengen indien mogelijk. 

Praktisch

Deelnameprijs: 395 euro
Deadline voor inschrijvingen: 25 september
Deadline voor betaling: 8 oktober
Let op! Inschrijving enkel geldig na betaling.

Dit bedrag omvat een 7-daagse workshop, accommodatie van 17 tot 23 oktober 2022, dagelijks eten, en toegang tot het OORtreders festival. 

Reiskosten zijn niet in de prijs inbegrepen.

Accommodatie

Gedeelde slaapkamers zijn voorzien in Provinciaal Domein Dommelhof. Er zijn in de buurt ook verschillende B&B’s beschikbaar, maar in dat geval wordt de kostprijs gedragen door de deelnemer zelf.
De keuze voor een B&B (of andere privé verblijfplaats) heeft geen invloed op de totaalprijs voor de workshop.

Wanneer

17 tot 23 oktober 2022

Waar

Het Klankenbos, Pelt

  • SITE SPECIFICS

    SITE SPECIFICS

    Een meerdaagse workshop voor studenten, jonge makers en culturele professionals rond locatiegebonden klankkunst in de publieke ruimte. Elke workshop wordt begeleid door een andere artiest die de inhoud vorm geeft vanuit de eigen praktijk.