SoundMine 2022

SoundMine 2022

Elk jaar organiseert Musica de compositiestage SoundMine, in samenwerking met HERMESensemble en Centre Henri Pousseur. In de prachtige omgeving van Landcommanderij Alden Biesen krijgt een groep jonge componisten een week lang deskundige coaching om hun compositorische kwaliteiten helemaal te ontplooien. Verkennen van nieuwe stijlen, en experimenten met improvisatie en notatie worden stevig aangemoedigd. Vanaf dit jaar wordt tijdens de stage ook de verbinding aangegaan tussen akoestische instrumenten en electronica.

Coaches van dienst zijn dit jaar Wim Henderickx en Diederik Glorieux voor compositie, en Gilles Doneux en Jorrit Tamminga voor de electronica.

En er is meer: dankzij partnerships met jeugdorkest JOWest en het Antwerp Symphony Orchestra maken de componisten live repetities én een uitvoering mee van hun eigen werk. Uiteindelijk wordt de hele week toegewerkt naar een showcase waar alle composities worden uitgevoerd.

Wil je graag dit toonmoment (8 juli van 13.00 tot 15.00 uur) bijwonen?
Reserveer hier je plek, want de toegang is beperkt.

De deadline voor inschrijvingen voor deze activiteit is verstreken.

SoundMine 2022 wordt georganiseerd door Musica Impulscentrum in samenwerking met Antwerp Symphony Orchestra, JOWest, HERMESensemble, Centre Henri Pousseur en Landcommanderij Alden Biesen, met de steun van de Vlaamse Overheid.

Wanneer

4 tot 8 juli 2022

Toonmoment: 8 juli 2022 om 13.00 uur

Waar

Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen

  • SoundMine

    SoundMine

    Een internationale stage voor compositie en creatie onder leiding van kunstenaars en docenten van topniveau. Een groep veelbelovende jonge componisten verleggen vijf dagen lang de grenzen van hun eigen muzikale verbeelding, met deskundige coaching die hun compositorische kwaliteiten helemaal helpen ontplooien. Verkennen van nieuwe stijlen, en experimenten met improvisatie en notatie worden stevig aangemoedigd. Tijdens …

    SoundMine Lees verder »