Summerschool 2022

Summerschool 2022

Wat is polyfonie en hoe heeft het zich ontwikkeld? Wat is de juiste benadering de dag van vandaag? Welke uitdagingen en voordelen brengt de uitvoering van de originele notatie met zich mee? Wat ligt er zoal aan de basis van improviseren rond polyfonie? Een greep uit de vele vragen die aan bod komen in deze jaarlijkse Summerschool met vocaal ensemble Cappella Pratensis.

In 2022 zet Laus Polyphoniae (Festival van Vlaanderen Antwerpen) het festivalthema ‘CONTRAPUNT van het leven’ centraal. Onze jaarlijkse Summerschool rond polyfonie focust daarom op het ritme van het muzikale leven van laat-middeleeuwse broederschappen, met speciale aandacht voor het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in de Brabantse stad ’s -Hertogenbosch. 

Gevorderde amateurs en jongprofessionele muzikanten kunnen voor deze editie weer rekenen op coaching van internationale experten: Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter De Moor van Cappella Pratensis begeleiden de zangsessies, gastdocent Valerie Horst geeft bijkomende sessies rond de kunst van de mensurale notatie.

Een initiatief van Musica Impulscentrum, Cappella Pratensis en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen

Wanneer

  • Summerschool: maandag 22 tot en met zondag 28 augustus 2022
  • Slotconcert: zondag 28 augustus om 11.00 uur

Waar

Antwerpen, de exacte locatie is nog te bepalen

Deelnemers

De masterclass is gericht op professionele, pre-professionele zangers en gevorderde amateurs.

  • Summerschool

    Summerschool

    Een masterclass in het kader van het festival Laus Polyphoniae. Gevorderde amateurs en jonge, professionele muzikanten worden gecoacht door internationale experten. Samen met andere cursisten werken ze rond een historisch repertoire. Het musiceren vanuit bronnen staat centraal. Uiteindelijk worden de resultaten gepresenteerd tijdens een toonmoment of concert.