Welkom bij SenseSquared!

Ons Erasmus+ project SenseSquared wordt aan de wereld voorgesteld met een fraaie nieuwe website. Samen met 6 Europese partners organiseren we drie jaar lang artistieke projecten en workshops rond de vraag: hoe kan een sensitieve benadering en een artistieke attitude in onderwijs bijdragen tot een verbonden en duurzame wereld? 

SenseSquared wil aantonen dat een artistieke attitude nieuwe en verrassende perspectieven kan bieden in het onderwijs, en bij uitbreiding in elke educatieve omgeving. Niet alleen zorgt kunst voor veel plezier en voldoening, een kunstzinnige praktijk heeft op elk mens een ingrijpende en duurzame impact. Bovendien is bewezen dat het bevorderlijk is voor het leerproces.

Via SenseSquared streven we naar praktijkgerichte tools en oefeningen die in elke leeromgeving makkelijk en snel kan worden ingebed. De partners die samen aan tafel schuiven zijn niet van de minsten: Companhia de Música Teatral (PT), Marres House for Contemporary Culture (NL), Sisters Hope (DK), Stavanger University (NO) en Maastricht University (NL).

Voor de visuele identiteit van het project werd een opvallend werk ontwikkeld door de Belgische kunstenaar Stefaan Beeckaert.

Leer alles over SenseSquared op de nieuwe site!

  • SenseSquared

    SenseSquared

    Connect III Zes Europese partners werken samen rond de centrale vraag: hoe kan een zintuiglijke benadering en artistieke attitude in de opvoeding leiden tot een wereld met meer verbondenheid en duurzaamheid? Via artistieke interventies en workshops willen we aantonen dat deze benadering de kern van alle onderwijs kan en zelfs moet worden. Een zintuiglijke en …

    SenseSquared Lees verder »