‘Muzikale dialogen’ bij kinderopvang Dessel

24 onthaalouders uit de provincie Antwerpen zijn gestart met ‘Muzikale dialogen’ met kinderen, dankzij een aantal workshopsessies van Musica.

Nog voor ze kunnen spreken, reageren baby’s wel al op muzikale klanken. Door al vroeg muzikaal te communiceren, stimuleren de onthaalouders onder meer de taalontwikkeling van de kinderen. Musica’s workshopreeks ‘Muzikale Dialogen’ haakt in op dit fenomeen, en brengt kinderen spelenderwijze in contact met muziek, muziekinstrumenten en muziek maken.

De sessies in Dessel zijn een initiatief van Musica Impulscentrum en Ferm Kinderopvang. Op zaterdag 30 april was er een workshop voor de kinderen én hun ouders in kinderopvang ’t Vlinderhofke in Dessel, en locale televisie RTV was ook van de partij. Uit de beelden en de gesprekken met ouders en begeleiders mag het duidelijk zijn: iedereen, van de allerjongsten tot de volwassenen, had het hard naar zijn zin!

Bekijk hier de reportage bij RTV

  • Workshops

    Workshops

    Muzikale ontmoetingen en spelmomenten voor baby’s, peuters en kleuters, onder leiding van een muziekeducator. Samen met hun ouders of begeleiders gaan ze op zoek naar de mogelijkheden van stem, lichaam en muzikale dialoog. Spontaniteit, spel en experiment staan daarbij centraal. Onze workshops zijn te boeken door socio-culturele organisaties, scholen en opleidingen. Ze kunnen als losse …

    Workshops Lees verder »