Sound Cradle: muzikale interactie met 0-5 jaar

In het najaar gaat het tweejarig postgraduaat Sound Cradle van start. Deze opleiding werd door Musica ontwikkeld in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, en bereidt studenten voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten.

De vraag naar sensitieve, artistieke input voor jonge kinderen is groot. Kinderdagverblijven, naschoolse opvang maar ook jonge ouders zijn gretig op zoek naar een kwalitatief artistieke benadering van jonge kinderen. Steeds meer uitvoerende kunstenaars ontdekken de bijzondere muzikale gevoeligheid van baby’s, peuters en kleuters en ontwikkelen er een aanbod voor.

Sound Cradle speelt in op deze individuele nood en groeiende maatschappelijke behoefte. Dit postgraduaat bereidt je voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten. De opleiding vertaalt actuele multidisciplinaire inzichten tot een artistieke benadering van vroege muzikale ontwikkeling.

Sound Cradle verruimt je blik op muzikaliteit en dompelt je onder in de fascinerende wereld van klinkende interactie met de allerkleinsten. Musiceren in zijn puurste vorm!

Klinkt als iets voor jou? Lees hier meer over de opleiding!

 • Sound Cradle

  Sound Cradle

  Een tweejarig postgraduaat rond muzikale interactie met kinderen van 0-5 jaar in diverse contexten (8 modules per academiejaar). Steeds meer kunstenaars ontdekken de bijzondere muzikale gevoeligheid van baby’s, peuters en kleuters en ontwikkelen voor de allerkleinsten. Sound Cradle speelt in op de stijgende behoefte aan een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor jonge kinderen.


 • Postgraduaat Sound Cradle 2022-2023

  Postgraduaat Sound Cradle 2022-2023

  Sound Cradle speelt in op een individuele nood en groeiende maatschappelijke behoefte. Dit postgraduaat bereidt je voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten. De vraag naar sensitieve, artistieke input voor jonge kinderen is groot. Kinderdagverblijven, naschoolse opvang en allerlei andere initiatieven, maar ook jonge ouders zijn gretig …

  Postgraduaat Sound Cradle 2022-2023 Lees verder »