OORtreders Festival 2022

OORtreders Festival 2022

OORtreders Festival (21-23 oktober) is een 3-daagse happening rond kunst en geluid in en rond Het Klankenbos, een unieke buitenlocatie midden in de Limburgse bossen. Publiek en kunstenaars uit binnen- en buitenland komen samen met een gemeenschappelijke focus op geluid en muziek. Zin voor experiment en avontuur zijn hierbij onontbeerlijk. 

Deze vierde editie met als ondertitel ‘Sound in times of fluidity’ staat in het teken van een maatschappij waar vrijwel alles in beweging is en weigert consistent te worden. Doorheen het programma worden verschillende thema’s verkend op het snijpunt tussen ecologie en samenleving, met geluid als voornaamste medium.

Het festival bestaat uit drie grote delen: een live-programma met muziek- en geluidsperformances, een expo-route met werk in zowel de binnen- als de buitenruimte, en een reeks screenings, symposia, luistersessies, radio, labs en showcases aansluitend op het festivalthema.

Het volledige programma vind je binnenkort op de festival website:

www.oortreders.com

Volg ook ons Facebook event

OORtreders Festival is een festival van C-TAKT en Musica Impulscentrum in samenwerking met CC Palethe, Expo-groep Off, Off, Off, de Vlaamse gemeenschap, de Vlaamse Overheid, Gemeente Pelt, Provinciaal Domein Dommelhof en Provincie Limburg. 

De performance To Sing While Drowning van Sandeep Bhagwati in het kader van Sounds Now wordt medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Festivalpas & dagtickets

volwassenen +18 – Dagticket: 15,00 euro
volwassenen +18 – Combi-ticket: 30,00 euro
kinderen & jongeren -18 – Dagticket: 5,00 euro
kinderen & jongeren -18 – Combi-ticket: 10,00 euro

Sommige voorstellingen zijn gratis bij te wonen. Raadpleeg het programma voor meer details.

De expo-route Sound in times of Fluidity en de expo Collectief Publiek Geluid bij CC Palethe en Provinciaal Domein Dommelhof zijn gratis toegankelijk.

Wanneer

vrijdag 21 tot zondag 23 oktober 2022

Waar

Theatergebouw Dommelhof, Het Klankenbos, Bibliotheek Neerpelt, Atelier Lucas Pellens, CC Palethe

  • OORtreders Festival

    OORtreders Festival

    OORtreders Festival is a festival for transdisciplinary art with sound that takes place every two years in and around the area of Het Klankenbos. Every edition has a new theme and concept. The programme explores experimental formats in the cross-section of art and society. Local communities are joined with the international art scene to create together. The …

    OORtreders Festival Read More »