‘Muzikale dialogen’ bij kinderopvang Dessel

24 onthaalouders uit de provincie Antwerpen zijn gestart met ‘Muzikale dialogen’ met kinderen, dankzij een aantal workshopsessies van Musica.

Nog voor ze kunnen spreken, reageren baby’s wel al op muzikale klanken. Door al vroeg muzikaal te communiceren, stimuleren de onthaalouders onder meer de taalontwikkeling van de kinderen. Musica’s workshopreeks ‘Muzikale Dialogen’ haakt in op dit fenomeen, en brengt kinderen spelenderwijze in contact met muziek, muziekinstrumenten en muziek maken.

De sessies in Dessel zijn een initiatief van Musica Impulscentrum en Ferm Kinderopvang. Op zaterdag 30 april was er een workshop voor de kinderen én hun ouders in kinderopvang ‘t Vlinderhofke in Dessel, en locale televisie RTV was ook van de partij. Uit de beelden en de gesprekken met ouders en begeleiders mag het duidelijk zijn: iedereen, van de allerjongsten tot de volwassenen, had het hard naar zijn zin!

Bekijk hier de reportage bij RTV

  • Workshops

    Workshops

    Musical encounters and play for babies, toddlers and pre-schoolers under the guidance of a music educator. Together with their parents or supervisors they explore the possibilities of voice, body and musical dialogue. The focus lies on spontaneity, play and experimentation. Our workshops can be booked by socio-cultural organisations, schools and training courses. They can be …

    Workshops Read More »