GEZOCHT GIDSEN EN BEGELEIDERS, REGIO LIMBURG (M/V/X) | KLANKENBOS, PELT

11/06/2019

Klankenbos is op zoek naar gidsen en begeleiders voor hun aanbod van rondleidingen en activiteiten voor kinderen, jongeren, families en volwassenen. kom je uit de buurt , zegt cultuureducatie voor alle leeftijden je iets en heb je zin om mensen op pad te helpen doorheen een collectie klankkunst in de natuur? Lees dan zeker verder. 

Klankenbos

Klankenbos is een internationale collectie geluidskunst in Pelt. Meer dan zeventien klinkende installaties staan verspreid tussen de bomen van Provinciaal Domein Dommelhof. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang en de permanente en gratis te bezoeken collectie zijn uniek in Europa.

Functie

Gidsen
Als Klankenbos-gids geef je inhoudelijke rondleidingen (+- 1,5 uur) langs de installaties van Klankenbos en ben je het gezicht van de collectie. Je introduceert bezoekers in de wereld van de klankkunst en prikkelt hen om bewust te luisteren naar geluid en stilte. Je praat met veel enthousiasme over het ontstaan van Klankenbos, over de kunstwerken, hoe ze zijn gemaakt, wie de kunstenaars zijn en over de doelstellingen van de collectie. Je past je vlot aan aan verschillende doelgroepen (volwassenen, kinderen, gemengde groep, kunstenaars, personen met een beperking, ouderen) en je kan ervaringsgericht gidsen met nadruk op luisteren en aandacht. Musica biedt jaarlijks 1 inspiratiedag voor het gidsenteam en organiseert festivals, publieksmomenten en andere activiteiten die je inspiratie bieden.

Begeleiders
Naast interactieve rondleidingen zijn er in Klankenbos ook activiteiten voor kinderen en scholengroepen, zoals bijvoorbeeld de Muzikale Schattentocht en andere thema-dagen in schoolvakanties. Als begeleider neem je de kinderen mee in de wereld van het spel en laat je hen via ervaringsgerichte opdrachten kennis maken met de wereld van klank en muziek. Als spelleider en animator zorg je, samen met de leerkrachten en ouders, voor een inspirerende context waarin spelplezier, klankkunst en educatie samen gaan. 

Profiel

 • je hebt een goed oor en kan aandachtig luisteren
 • je bent hartelijk en communicatief
 • je bent flexibel (weekendwerk, vakanties)
 • je kan op maat van een doelgroep een rondleiding geven (ervaring met gidsen voor kinderen, personen met een beperking, ouderen is een pluspunt)
 • je hebt bij voorkeur een interesse voor kunst en/of klankkunst
 • gidsen in Engels en Frans is een pluspunt
 • een diploma voor animator in het Jeugdwerk is een pluspunt

Aanbod

 • een boeiende en artistiek hoogstaande werkomgeving
 • gedegen documentatie en praktische ondersteuning
 • een opleidingstraject wordt voorzien, incl. gidsenmap, testgidsbeurt, persoonlijke feedback
 • jaarlijkse inspiratiedag met het gidsenteam
 • een marktconforme vergoeding per gidsbeurt

Over Musica, Impulscentrum voor Muziek

Musica, Impulscentrum voor Muziek inspireert tot een bewuste en avontuurlijke omgang met klank en muziek. Met de vinger aan de pols van de samenleving streven we naar een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele of sociale achtergrond. Ontdek onze werking via www.musica.be

Interesse?

Stuur ons een mail met je motivatie naar maud@musica.be voor vrijdag 30 augustus 2019. Kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdag 12 september 2019 in de burelen van Musica, Impulscentrum voor Muziek, Toekomstlaan 5B, 3910 PELT.  
Voor alle gidsen en begeleiders voorzien we een klein opleidingstraject op maat van Klankenbos.