OORtreders Festival in oktober!

OORtreders Festival (21-23 oktober) is een 3-daagse happening rond kunst en geluid in en rond Het Klankenbos, een unieke buitenlocatie midden in de Limburgse bossen. Publiek en kunstenaars uit binnen- en buitenland komen samen met een gemeenschappelijke focus op geluid en muziek. Zin voor experiment en avontuur zijn hierbij onontbeerlijk. 

Deze vierde editie met als ondertitel ‘Sound in times of fluidity’ staat in het teken van een maatschappij waar vrijwel alles in beweging is en weigert consistent te worden. Doorheen het programma worden verschillende thema’s verkend op het snijpunt tussen ecologie en samenleving, met geluid als voornaamste medium.

Het festival bestaat uit drie grote delen: een live-programma met muziek- en geluidsperformances, een expo-route met werk in zowel de binnen- als de buitenruimte, en een reeks screenings, symposia, luistersessies, radio, labs en showcases aansluitend op het festivalthema.

Tickets zijn binnenkort beschikbaar aan 30 euro (combi voor het hele festival) en 15 euro (dagticket).
Voor kinderen en jongeren (-18) bedraagt de prijs 10 euro (combi) of 5 euro (dagticket).

Voor tickets en updates over het programma kan je terecht op de festival website:

www.oortreders.com

OORtreders Festival is een festival van C-TAKT en Musica Impulscentrum in samenwerking met CC Palethe, Expo-groep Off, Off, Off, de Vlaamse gemeenschap, de Vlaamse Overheid, Gemeente Pelt, Provinciaal Domein Dommelhof en Provincie Limburg. 

De performance To Sing While Drowning van Sandeep Bhagwati in het kader van Sounds Now wordt medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

 • OORtreders Festival

  OORtreders Festival

  OORtreders Festival is een festival voor transdisciplinaire kunst met geluid, dat elke 2 jaar plaatsvindt in en rond de omgeving van Het Klankenbos. Het festival met elke editie een andere thematiek en conceptuele uitwerking, verkent avontuurlijke formats, telkens op het raakvlak tussen kunst en maatschappij. Het programma verweeft lokale gemeenschappen met de internationale scène om …

  OORtreders Festival Lees verder »


 • OORtreders Festival 2022

  OORtreders Festival 2022

  OORtreders Festival (21-23 oktober) is een 3-daagse happening rond kunst en geluid in en rond Het Klankenbos, een unieke buitenlocatie midden in de Limburgse bossen. Publiek en kunstenaars uit binnen- en buitenland komen samen met een gemeenschappelijke focus op geluid en muziek. Zin voor experiment en avontuur zijn hierbij onontbeerlijk.  Deze vierde editie met als …

  OORtreders Festival 2022 Lees verder »