Open Call: Showcase Emerging Sound 2023

Ook dit jaar organiseren STUK Leuven, Q-O2 Brussel, Musica en C-TAKT ‘Showcase Emerging Sound’, waar een selectie opkomende geluidskunstenaars hun werk aan het publiek kunnen tonen. Ben je als kunstenaar bezig met geluidskunst, of werk waarin geluid centraal staat? Tot en met 14 oktober kan je inschrijven via onze open call.

STUK, Q-O2, Musica & C-TAKT presenteren jaarlijks een staalkaart van beloftevolle geluidskunstenaars in België. De showcase toont de diversiteit van het Belgische sound-landschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. We zijn op zoek naar recent, bestaand werk waarin geluid een centrale rol speelt. Daarbij speelt het genre geen rol: het kan een performance zijn, een installatie, soundwalk, radiostuk, interventie of een ander innovatief format. 

De vier geselecteerde werken worden gepresenteerd in STUK met een expo van 12 tot 17 mei 2023, en een reeks performances op 17 mei 2023. Deze gaan gepaard met een feedbacksessie bij Q-O2 waar alle deelnemers constructieve input en raadgeving krijgen van professionals en kunstenaars uit vorige edities. Er is ook de mogelijkheid voor alle artiesten om hun werk voor te bereiden in een Klankenbos residentie met overnachting en technische ondersteuning bij Musica Impulscentrum (Pelt).

Klik hier om in te schrijven.

Op deze pagina vind je ook alle verdere details en voorwaarden rond het project.

  • Showcase Emerging Sound

    Showcase Emerging Sound

    Een staalkaart van nieuwe klankkunst in België. Vier werken van jonge makers worden voorgesteld in de vorm van een expo parcours in STUK Leuven. De werken worden ontwikkeld tijdens een residentietraject in Het Klankenbos. De kunstenaars worden ondersteund met feedbacksessies bij Q-O2. Deze showcase toont de diversiteit van het klankkunstlandschap, van audiovisuele creatie over live …

    Showcase Emerging Sound Lees verder »