Speelse nieuwe installatie voor Het Klankenbos

Het Klankenbos treedt andermaal buiten zijn grenzen. Na de Schwungbumm (2017) wordt de installatie ‘Time Flies’ van Erik Vallbo het tweede werk dat op het nabijgelegen terrein Scoutsrally dubbele dienst zal doen als kunstwerk én als speeltuig.

Erik Vallbo is een kunstenaar gevestigd in Stockholm met een focus op experimenteel design. Hij wordt mateloos gefascineerd door beweging, transformatie en toeval, en vaak vormen ze een drijvende kracht in zijn creatief proces. Vallbo balanceert ergens tussen kunst en design. Zijn projecten ontstaan via artistiek onderzoek en een experimenteel en speels proces dat de neiging heeft zich open te stellen voor het onverwachte en ongeziene.

Vorig jaar nodigde Musica Erik uit voor een site-specifieke opdracht: het ontwikkelen van een nieuwe geluidsinstallatie voor de zandbak van de nabijgelegen Scoutstrally die het klankpotentieel van zand op een speelse manier verkent. Vallbo en Musica werkten samen met de sociale jeugdvereniging Akindo. Tijdens enkele workshops met kinderen uit de buurt werd naar hartelust geëxperimenteerd met zand, en kreeg het werk vorm en inhoud.

  • Het Klankenbos

    Het Klankenbos

    Het Klankenbos in Pelt is een fysieke plek: een park met achttien fysieke en virtuele klankinstallaties (tijdelijk en permanent). Door haar omvang en permanente toegankelijkheid is de collectie uniek in Europa. Het Klankenbos inspireert jong en oud tot een bewuste ervaring van klank en zijn omgeving. Rond Het Klankenbos is een uitgebreide publiekswerking opgezet. Je …

    Het Klankenbos Lees verder »