Kunsteducatief Labo 2019

vr 28 jun 2019 - 09:00 uur tot zo 30 jun 2019 - 18:00 uur
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Twee dagen voor AlbaNova ‘En Route’ verzamelen verschillende (toekomstige) muziekeducatoren zich om onder begeleiding van Dirk Proost deel te nemen aan het Kunsteducatief Labo. De deelnemers zullen bezoekers van AlbaNova tijdens hun festivaldag verrassen met artistieke interventies, zo krijgen zij ook een sneak peak van enkele creatieve experimenten uit het Kunsteducatief Labo.

Ben je (of ga je binnenkort) zelf aan de slag als muziekeducator? Twijfel dan niet en schrijf je in voor drie actieve dagen vol verse inspiratie en out of the box-ervaringen.

Dirk Proost was medeoprichter van het hedendaagse muziekensemble Champ d’Action. Naast hoboïst en PR nam hij verschillende jaren ook mee de artistieke leiding.

In de muziekacademie van Lier ontwikkelde hij het Labo nieuwe Muziek, een platform waar jonge muzikanten nieuwe klanken en schrifturen kunnen onderzoeken. In deze academie ontstond ook het orkest van de reizende maan, een uniek dubbelrietorkest met vele etnische hobo’s. Muzikale duizendpoot Dick van der Harst is vaste gast en huiscomponist.

Samen met zijn vrouw Sarah Verhulst en vele vrienden kunstenaars richtte hij het ensemble IntonaRumori op. Dit is een gezelschap waarbij synergie tussen de verschillende kunsten een evidentie is. Er ontstonden ook vele nieuwe instrumenten en ‘niet-instrumenten’ én de samenwerkingen breidden uit met heel veel niet-muzikanten. In deze geest groeide AMI. AMI werkt zowel met professionele musici als met niet-muzikanten en ontwikkelt workshops en concerten met alle mensen van de maatschappij en van over de hele wereld. Belangrijke producties hierbij zijn de samenwerking met floraal kunstenaar Stef Adriaenssens (Beyond Imagination, Bloom, Taste of Three). Vanuit AMI ontstonden ook MULTICOLORS en IN/OUT. Beide projecten trachten via muziek een communicatie te maken tussen alle lagen van de bevolking met een accent op de kansarme gemeenschap, vluchtelingen en gevangenen. In beide formats integreert hij ook de studenten Master 1 van het Conservatorium van Antwerpen – AP Hogeschool. En aan het Conservatorium doceert hij ook actuele muziek aan de Jong Conservatoriumstudenten.

Praktische informatie

Kunsteducatief Labo op 28 & 29 juni + artistieke interventies op 30 juni (tijdens AlbaNova).

Deelnameprijs: 150 euro voor de 2-daagse training zonder overnachting incl. warme lunch & festivalticket voor AlbaNova op zondag 30 juni.