Griet Teck - LASSUS, de boetepsalmen

za 25 mei 2019 - 21:00 uur tot 22:30 uur
Concertgebouw Brugge, 't Zand 34, 8000 Brugge

Musica - Impulscentrum voor Muziek en Concertgebouw Brugge presenteren:

LASSUS, de boetepsalmen

een film van GRIET TECK

Een intiem gesprek met drie vrouwen in detentie over muziek, schuld, boete en verlossing.

Hoe gaan we vandaag om met schuld en verlossing? Met de boetepsalmen van Lassus achter de hand, gaan documentairemaker Griet Teck en Maud Seuntjens in gesprek met drie vrouwen uit de Gevangenis van Brugge. Binnen de muren en strikte regelgeving van de gevangenis, huist er een wereld op zich. De vrouwen zelf mogen niet in beeld worden gebracht. Met muziek als middel en de teksten van het Oude Testament als inspiratiebron, maakt Griet Teck een intiem portret van drie vrouwen en hun beleving van schuld en verlossing. De documentaire wordt getoond met nagesprek! – na het concert van het Vocalconsort Berlin op 25 mei in Concertgebouw Brugge.

Het nagesprek wordt geleid door presentatrice en theatermaker Elena Peeters, in aanwezigheid van filmmaker Griet Teck, Tine van Laeken (De Rode Antraciet) en Maud Seuntjens. De toegang is gratis met een ticket van de Topstukweek Lassus.

LASSUS regie en cinematografie GRIET TECK interviews MAUD SEUNTJENS producent MUSICA, IMPULSCENTRUM VOOR MUZIEK en CONCERTGEBOUW BRUGGE montage GRIET TECK klankopname MARIJN CLIJSTERS grafisch ontwerp PATTY KAES

in samenwerking met DE RODE ANTRACIET, PENITENTIAIR COMPLEX BRUGGE en PSALLENTES o.l.v. HENDRIK VANDEN ABEELE