Muziekvakantie tijdens MAfestival 2018

I Sonadori

ma 06 aug 2018 tot vr 10 aug 2018
Stedelijk Conservatorium Brugge, Sint-Jakobsstraat 23-27, 8000 Brugge

Ben jij ook zo’n klankdromer, muzikale flapuit of strijkblaastoetsenist? Voeg je dan bij de andere sonadori in dit Ospedale van het noorden. Van maandag tot vrijdag laten je ouders je er verweesd achter. Nu doe je eindelijk eens echt je muzikale ding. Zonder pottenkijkers of luistervinken zingen ook deze keer de meisjes de hoogste noten. Maar met de jongens erbij is toch leuker. Samen klinken we sterk. Voor het toonmoment slaan we broerzusterlijk de handen in elkaar, drijvend op het Minnewater.

In het vroeg achttiende-eeuwse Venetië was het Ospedale della Pietà een opvanghuis voor weeskinderen en vondelingen. De meesten onder hen waren meisjes, maar ook jongens waren welkom. Men noemde hen sonadori. Zoals in vele Italiaanse conservatorio’s toen, kregen zij er een stevige muzikale scholing. Naast zingen en een instrument bespelen, leerden zij er improviseren en componeren.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. MAfestival Brugge en Stedelijk Conservatorium Brugge, met steun van het Musicafonds

Het Musicafonds maakt het mogelijk dat ook kinderen in (kans)armoede kunnen deelnemen. Wil jij dit mee ondersteunen, stort dan aan het Musicafonds op rekeningnummer IBAN BE27 0012 3667 0073 (BIC GEBABEBB) met vermelding 'Musicafonds - Muziekvakanties'. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Praktische informatie

Data

Maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus 2018, elke dag van 9.30 tot 16.30 uur. Er is opvang van 9.00 tot 17.00 uur.

Leeftijd

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar, met of zonder muzikale voorkennis

Wie een instrument bespeelt, kan dit meebrengen. (Alle instrumenten zijn welkom!)

Toonmoment

Vrijdag 10 augustus 2018 om 16.00 uur in de Floating School van Kunlé Adeyemi drijvend op het Minnewater (bij slecht weer in het Concertgebouw - Studio 1, 't Zand 34, 8000 Brugge)

Deelnameprijs

125 euro, iedereen brengt een lunchpakket mee

Korting vanaf 2de kind binnen eenzelfde gezin en leerlingen aan het Conservatorium Brugge (-10%)

Brugse kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen kunnen gratis deelnemen, neem hiervoor contact op met Bart Hollevoet bij OCMW Brugge via bart.hollevoet@ocmw-brugge.be of 050 32 74 96

Deze muziekvakantie is fiscaal aftrekbaar en komt in aanmerking voor terugbetaling via de mutualiteit​

Schrijf nu in!