Babelut Reeks: Muzikale dialogen tijdens Klankenbad

za 22 jun 2019
vzw AMUZ [Festival van Vlaanderen-Antwerpen], Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters eenvoudige liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je jouw kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit.

Klankenbad is gebaseerd op The music learning theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Het is dus heel nuttig, maar ook erg fijn om kinderen spelenderwijs in contact te brengen met klank en muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met vijf leeftijdscategorieën. Baby's worden gestimuleerd in hun eigen muzikale gebrabbel. Peuters en kleuters gaan aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je ook hoe je thuis met je kindje muziek kan beleven.

Praktische informatie

Data: 11 & 25 mei en 8 & 22 juni 2019

Dit is een aanbod op maat.

Meer info: www.amuz.be