OORtreders

‘Say Something!’

za 20 okt 2018 - 12:00 uur tot 23:59 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt

OORtreders is Afrikaans voor overtreders. OORtreders dwalen rond op verboden terrein of in niemandsland, ver weg van de platgetreden paden. Dit is het domein van de transdisciplinaire kunst: kunst tussen disciplines en genres, tussen schouwburg en publieke ruimte, tussen passief en actief beleven, tussen oor, oog, hersenen en lichaam. OORtreders brengt transdisciplinaire kunstenaars uit binnen- en buitenland samen met één gemeenschappelijke focus: geluid. Hoe kan geluid als medium dienen om buiten de grenzen van een discipline te treden? 

OORtreders is een tweejaarlijks festival voor avontuurlijke muziek en geluidskunst dat focust op transdisciplinaire creatie, jonge kunstenaars en muzikale interactie in de publieke ruimte. Deze tweede editie staat in het teken van muzikale signalen: Say Something! Het festival vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018 in het bosrijke Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt. Van 19 t.e.m. 21 oktober kunnen bezoekers tevens genieten van OORtreders expo, een gratis parcours met klankinstallaties.

OORtreders is een organisatie van Musica, Dommelhof en C-TAKT, met de steun van de Vlaamse Overheid, Provincie Limburg, CC Palethe en Neerpelt.