Residentie - Collectief Publiek Geluid

di 16 okt 2018 - 09:00 uur tot zo 21 okt 2018 - 19:30 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt

Collectief Publiek Geluid is een collectief van jonge muzikanten en klankkunstenaars, dat zich richt op muziek in de openbare ruimte. Met '5 Forest Studies' werden ze geselecteerd voor OORtreders 2018, Festival voor kunst met geluid. Op residentie in Klankenbos, werken ze aan een reeks van studies, ‘études’ waarmee ze de akoestische en muzikale kwaliteiten van de plek onderzoeken. Het resultaat van dit proces van reflectie en experiment wordt getoond tijdens het festival, op 20 oktober in Provinciaal Domein Dommelhof.

Wat betekent het om te creëren voor een publieke plek, ten opzichte van de klassieke concertzaal? Met welke factoren moet rekening gehouden worden bij het musiceren op straten, pleinen of bossen? Collectief Publiek Geluid speelt in op architectuur en omgeving (stedelijk & niet-stedelijk) en exploreert de artistieke mogelijkheden ervan. Met de ondersteuning van Musica en C-TAKT, werken ze doorheen de jaren aan een 'repertoire' of 'canon' met uitvoerbare werken (lees: stadstunes, gecomponeerde soundscapes, wandelingen,...) voor de publieke ruimte.

Collectief Publiek Geluid zijn: Vincent Caers, Lukas De Clerck, Sebastian Dingens, Dries Peeters, Robbe Van Doorsselaere, Maika Garnica, Anne Van de Star, Thomas Van den Eynde, Joost Van Duppen, Nick Van Elsen, Thomas van Walle, Stef Verpraet, Eveline Vervliet en Michael van Dijk.

www.collectiefpubliekgeluid.be Soundcloud www.oortreders.com