Residentie Showcase Emerging Sound

Dominique ‘t Jolle - Andrés Navarro García - aRzu Saglam - Beyt Al Tapes

ma 17 feb 2020 - 10:00 uur tot vr 21 feb 2020 - 17:00 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Maak kennis met de volgende generatie Belgische geluidskunstenaars.

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier beloftevolle kunstenaars worden gepresenteerd in de vorm van een parcours door STUK. Hiervoor kregen ze de gelegenheid om hun werk verder te ontwikkelen via een residentietraject. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap, van installatie over improvisatie tot performance, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug.

In residentie:

  • Dominique ‘t Jolle - Behind the Tune
  • Andrés Navarro García - For amplified metal plate and objects
  • aRzu Saglam - Further 5th phase of de-knowing

Dominique ‘t Jolle bouwt aan een gloednieuwe sculpturale installatie gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met felle oorsuizingen. Percussionist Andrés Navarro García onderzoekt dan weer de sonore kwaliteiten van een (versterkte) metalen plaat. Met de blote handen en allerlei gevonden objecten zoals stenen of buizen haalt hij de meest diverse klanken uit de plaat naar boven. Geluidskunstenaar aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar installatie-performance observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst.

Een samenwerking van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, Q-O2 Werkplaats & Musica, Impulscentrum voor Muziek en met de steun van C-TAKT.