Showcase Emerging Sound 2020 - nieuwe datum

wo 02 dec 2020 - 20:00 uur tot 22:00 uur
STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Maak kennis met de volgende generatie Belgische geluidskunstenaars.

Dominique ‘t Jolle - Behind the Tune

aRzu Saglam - Further 5th phase of de-knowing

Andrés Navarro García - For amplified metal plate and objects

Beyt Al Tapes - Cycling for electronic raga

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier beloftevolle kunstenaars worden gepresenteerd in de vorm van een parcours door STUK. Hiervoor kregen ze de gelegenheid om hun werk verder te ontwikkelen via een residentietraject. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap, van installatie over improvisatie tot performance, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug.

Dominique ‘t Jolle bouwt aan een gloednieuwe sculpturale installatie gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met felle oorsuizingen. Percussionist Andrés Navarro García onderzoekt dan weer de sonore kwaliteiten van een (versterkte) metalen plaat. Met de blote handen en allerlei gevonden objecten zoals stenen of buizen haalt hij de meest diverse klanken uit de plaat naar boven. Geluidskunstenaar aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar installatie-performance observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst. Ten slotte bestijgt experimenteel muzikant Niets Latomme a.k.a. Beyt Al Tapes zijn koersfiets voor een repetitieve performance waarin hij fysiek tot het uiterste gaat. 

Een samenwerking van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, Q-O2 Werkplaats en Musica, Impulscentrum voor Muziek, met de steun van C-TAKT.

Praktische informatie

Start: STUK Studio

Gratis met tickets

Capaciteit: 40 personen

www.stuk.be