SoundMine 2018

Internationale stage in compositie en elektronische muziek

di 03 jul 2018 - 12:00 uur tot za 07 jul 2018 - 17:00 uur
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau.

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Er wordt een hele week intensief toegewerkt naar een toonmoment waarop de creaties of het work-in-progress getoond en uitgevoerd worden.

We mikken op beginnende artiesten en jongprofessionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven. Zij zullen geselecteerd worden op basis van motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze negentiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek.

Tijdens SoundMine krijgen de deelnemers de kans om muziek in de meest uiteenlopende stijlen te componeren. Bijzonder zijn de uitdagende ontmoetingen tussen akoestische instrumenten en technologie, improvisatie en notatie.

In 2018 ligt de focus op componeren voor orkest. Dankzij een samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge componisten de kans om eigen werk te repeteren met een volledig symfonieorkest.

In 2018 zal de compositiestage plaatsvinden op de prachtige historische site van de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen. Componeren was zelden zo sprookjesachtig.

Het toonmoment vindt plaats op zaterdag 7 juli van 15.00 tot 17.00 uur in Landcommanderij Alden Biesen (zaal Cuvelier). Welkom! 

SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Landcommanderij Alden Biesen en Antwerp Symphony Orchestra.