SoundMine 2020

ma 06 jul 2020 - 09:30 uur tot vr 10 jul 2020 - 21:00 uur
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar besteden we speciale aandacht aan het componeren voor orkest. Dankzij een partnerschap met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge componisten de kans om hun werk in 2021 door een volledig symfonisch orkest te laten uitvoeren.

Wegens de coronacrisis zal de unieke samenwerking met de World Choir Games helaas niet door kunnen gaan in 2020, maar verplaatst worden naar 2021.

Tijdens de compositiestage zelf volgen we de huidige richtlijnen en maatregelen van de Belgische overheid. Concreet betekent dit dat SoundMine in twee vormen zal plaatsvinden: zowel fysiek als online. In real-life zullen de docenten werken met een kleine groep Belgische participanten, gecombineerd met digitale sessies voor deelnemers uit het buitenland. Op deze manier kunnen jonge, internationale componisten nog steeds deelnemen aan de compositiestage.

Inschrijven