SoundMine 2020

ma 06 jul 2020 - 09:30 uur tot vr 10 jul 2020 - 21:00 uur
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar besteden we speciale aandacht aan het componeren voor orkest en koor. Dankzij een partnerschip met het Antwerp Symphony Orchestra krijgen verschillende jonge componisten de kans om hun werk in 2021 door een volledig symfonisch orkest te laten uitvoeren.

Wegens de coronacrisis zal de unieke samenwerking met de World Choir Games helaas niet door kunnen gaan in 2020, maar verplaatst worden naar 2021.

We volgen de richtlijnen van de Belgische overheid op de voet. Wanneer zij een beslissing nemen over zomerstages/kampen/culturele events, zal er ook bepaald worden in welke vorm SoundMine dit jaar zal doorgaan: in real-life met een kleine groep lokale studenten, gecombineerd met digitale sessies (individueel of in groep) voor studenten uit het buitenland of volledig online.

Praktische informatie

Participanten: jongeren vanaf 15 jaar en ouder en volwassenen met een degelijke kennis van muziek en een passie voor componeren

Prijs: 380 euro (volpension in een gedeelde kamer)

Registratie: voor 1 April 2020

Het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijven