SoundMine 2021

za 03 jul 2021 - 09:30 uur tot wo 07 jul 2021 - 22:00 uur
Internaat Heilig Graf, Patersstraat 28, 2300 Turnhout

Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren zullen vijf dagen intensief gecoacht worden.

De cursus is bedoeld voor jonge professionals uit binnen- en buitenland. Ze worden geselecteerd op basis van hun motivatie, scores, geluidsopnamen en ontwikkelingspotentieel.

Gevestigde namen Wim Henderickx en Diederik Glorieux zullen deze compositiecursus leiden. Componist en geluidskunstenaar Jorrit Tamminga dompelen de componisten opnieuw onder in de wereld van elektronische muziek.

Dit jaar ligt de focus op componeren voor instrument & electronics (live) in samenwerking met HERMESensemble. Daarnaast krijgen componisten die voor het elektronisch/akoestisch repertoire schrijven ook de kans om deel te nemen aan The Times Academy, een project van HERMESensemble en Centre Henri Pousseur. Dankzij een samenwerking met het jeugdorkest voor strijkers JOWest o.l.v. Dirk Lievens, krijgen verschillende jonge componisten de kans om repetities en uitvoeringen van eigen werk mee te maken. Er is ook een unieke samenwerking met de World Choir Games 2021 en het Vlaams Radiokoor; jonge componisten krijgen in het najaar de kans om hun werken voor koor uit te voeren.

Praktische informatie

Deelnemers: Jongeren vanaf 15 jaar en jongvolwassenen met een passie voor componeren en creëren

Prijs: 420 euro (inclusief maaltijden en overnachting in eenpersoonskamer)

Plaats: Internaat Heilig Graf, Patersstraat 28, 2300 Turnhout (Belgium)

Inschrijvingen: De deadline voor inschrijven is 1 mei 2021.

Selectie: tot 15 mei 2021