Summerschool 2019

Maria van Bourgondië

ma 19 aug 2019 tot zo 25 aug 2019
Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen

In 2019 zet Laus Polyphoniae (Festival van Vlaanderen Antwerpen) Maria van Bourgondië centraal. Onze jaarlijkse Summerschool rond polyfonie duikt daarom in KBR MR 5557 (koorboek van de hofkapel) en KBR MS 9126 (koorboek van Philips de Schone). Het wordt een masterclass met een ruime selectie werken van enkele van de grootste 15de en 16de eeuwse polyfonisten, muziek van Dufay, Ockeghem, Regis, Busnoys, Weerbeke, maar ook chansons van Ockeghem, Binchois en Hayne.  We gaan aan de slag met deze prachtige bronnen en vertolken de muziek rechtstreeks uit de originele bronnen.

Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter Stas van Cappella Pratensis begeleiden de zangsessies. Gastdocent Valerie Horst geeft bijkomende sessies rond de kunst van de mensurale notatie.

De masterclass voor zangers wordt opnieuw opgedeeld in 2 groepen: enerzijds conservatoriumstudenten en startende professionals, anderzijds gevorderde amateurs.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek, Cappella Pratensis en AMUZ, Festival van Vlaanderen - Antwerpen

Praktische informatie

Docenten

Stratton Bull, Pieter Stas en Andrew Hallock van de Cappella Pratensis

Notatiesessies door Valerie Horst

Doelgroep 

De masterclass is bedoeld voor professionele en pre-professionele zangers (groep 1) en gevorderde amateurs (groep 2). Het is ook mogelijk als ensemble in te schrijven.

Kostprijs

235 euro

De prijs is incl. een selectie van 5 concerttickets voor Laus Polyphoniae. 

Accommodatie is niet inbegrepen, maar beschikbaar in elke prijscategorie (er is een uitstekende jeugdherberg vlakbij, gastgezinnen en een brede keuze aan hotels).

Waar

Centrum Elzenveld is in verbouwing. Wij zoeken een geschikt alternatief (in Antwerpen) en vullen deze informatie zo snel mogelijk aan.

Slotconcert

Zondag 25 augustus 2019 om 11.00 uur

Selectie

Professionele en pre-professionele zangers (groep 1) worden geselecteerd op basis van een CV, een audio- of video-opname en een aanbevelingsbrief.

Gevorderde amateurs (groep 2) worden geselecteerd op basis van een curriculum vitae en stembereik.

De selectie wordt halverwege mei 2019 bekendgemaakt.