Try-out fluitorkest Collectief Publiek Geluid

The Art of Sound – We are trying to have a conversation

za 27 jan 2018 -
14:00 uur tot 19:00
uur
STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Tijdens Art of Sound in STUK gaat een groep fluiters o.l.v. Lukas De Clerck een conversatie aan met fluiters uit het publiek. Een boeiend interactief experiment rond de verklanking van adem en fluiten als communicatiemiddel. Het werk onderzoekt de schemerzone waarin het fluiten zich bevindt: de laagdrempeligheid van de muzikale expressie tijdens het fluiten.

Een groep fluiters (het fluitorkest) staat verspreid rond het binnenplein. Op het plein is een plek aangeduid waar mensen kunnen fluiten. Het fluitorkest gaat een conversatie aan met de fluiter en het publiek errond. Het improviseert vertrekkende van de melodie, de riedel die wordt aangeboden door het publiek of de toevallige passant. De fluiters staan zo opgesteld dat ze niet allemaal de oorspronkelijke melodie zullen horen. Ze zijn afhankelijk van de fluiters tussen hen in en reageren op hun gefluit. De fluittoon legt dus een weg af.

Het geheel mondt uit in een interactieve performance/installatie die vooral tijdens, voor of na voorstellingen kan gepresenteerd worden. Zolang het orkest gepositioneerd staat, kan er gefloten worden.

De fluiters: Lukas De Clerck, Dries Peeters, Thomas van Walle en Sebastian Dingens

Praktische informatie

Deze try-out is gratis en vindt plaats op de binnenkoer van STUK tussen 16.00 en 17.00 uur, kort voor 14.30 uur en kort na 18.30 uur.