SOUNDMINE KOMT NAAR JOUW HUISKAMER DANKZIJ PODIUM 19

vr 16 apr 2021 - 21:00 uur tot 22:18 uur

SoundMine, een initiatief van Musica, krijgt een plaats binnen de programmatie van Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Twaalf jonge componisten die uit de compositiestage 2020 werden geselecteerd, maken hun opwachting. Op 3 en 4 februari worden hun werken gerepeteerd en opgenomen door Antwerp Symphony Orchestra, onder leiding van Wim Henderickx, in de Elisabethzaal (Antwerpen).

We brengen SoundMine deze keer naar jouw huiskamer! Noteer alvast 16 april in je agenda en bekijk op Podium 19 de film. Maak kennis met de componisten en beleef 12 wereldpremières van hun muziek, interviews en een blik achter de schermen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV en kanaal 20 van Orange TV. Of herbekijk de uitzending later via de VRT NU-app. Meer info op www.podium19.be.

OVER SOUNDMINE 2020

Vorige zomer namen er aan deze internationale compositiestage maar liefst 35 jonge componisten deel, op Landcommanderij Alden Biesen en met een parallel online aanbod voor de buitenlandse deelnemers. Top-docenten Wim Henderickx, Diederik Glorieux en Jorrit Tamminga coachten de cursisten in componeren voor orkest of elektronische muziek.

We danken Podium 19 en onze partners voor deze mooie opportuniteit.