Verklanking van een bibliotheek - Collectief Publiek Geluid

ma 28 jan 2019 - 10:00 uur tot vr 01 feb 2019 - 20:00 uur
MuntPunt Bibliotheek, Munt 6, 1000 Brussels

Hoe klinkt een bibliotheek? Klankkunstenaars gaan aan de slag met de geluiden en gesprekken die ze opnemen in Muntpunt. De bib krijgt klank, de boeken spreken.

Collectief Publiek Geluid is een groep jonge klankkunstenaars en muzikanten die werken rond geluid in de publieke ruimte. Tijdens de Week van de Klank nemen ze hun intrek in Muntpunt. Ze gaan op zoek naar het auditieve DNA van de bibliotheek. De hele week verzamelen ze geluidsmateriaal, maken ze field recordings en nemen ze gesprekken op met lezers en voorbijgangers. 

De residentie is het startpunt van een onderzoek op lange termijn naar de bib als publieke ruimte. Kom luisteren op vrijdag 01/02 om 18.00 uur naar work in progress met soundscapes en klankinstallaties overheen het gebouw.

Ontdek hier hun klanklandschap.

Collectief Publiek Geluid zijn: Vincent Caers, Lukas De Clerck, Sebastian Dingens, Maika Garnica, Dries Peeters, Anne Van de Star, Thomas Van den Eynde, Michael van Dijk, Joost Van Duppen, Thomas van Walle, Eveline Vervliet

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Klank, het tweetalige festival in Brussel en ver daarbuiten dat volledig draait om geluid en geluidskunst. Ontdek het volledige programma hier.

In samenwerking met Week van de Klank, MuntPunt Bibliotheek, C-TAKT, Musica, Impulscentrum voor Muziek