Workshop: to whistle

za 13 okt 2018 - 14:00 uur tot 17:00 uur
Kunstacademie Noord Limburg, Toekomstlaan 9, 3910 Neerpelt

Keramische geluidsobjecten, verklanking van adem en een participatief traject met leerlingen van KANL, komen samen in de muzikale performance We are trying to have a conversation

Beeld- en geluidskunstenaars Lukas de Clerck en Maika Garnica nemen het begrip 'fluiten' als vertrekpunt voor een reeks workshops met de leerlingen van de Klas Keramiek van de Kunstacademie Noord-Limburg. Ze onderzoeken elk vanuit hun eigen achtergrond de lichamelijke en fysieke eigenschappen van dit instrument. Door het maken van kleien blaasinstrumenten en experimentele lessen in de fluitkunst werken ze samen aan de performance We are trying to have a conversation.

We are trying to have a conversation gaat uit van fluittaal als compositie-element. Door het fluiten te zien als communicatiemiddel gaan de fluiters onderling een dialoog aan, maar ook met het publiek. In dit werk zoekt een fluitorkest de grens op van de muzikaliteit die het fluiten in zich draagt. De fluiters banen zich een weg rondom het publiek in complete duisternis, waardoor de zintuiglijke perceptie op de proef gesteld wordt.

Lukas de Clerck en Maika Garnica zijn deel van het kunstenaarscollectief Collectief Publiek Geluid, een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek. Collectief Publiek Geluid is een groep van jonge klankkunstenaars, muzikanten en makers die zich richten op geluid en muziek in relatie tot de publieke ruimte. De komende jaren werken ze aan een 'repertoire' of 'canon' met uitvoerbare werken (stadstunes, gecomponeerde soundscapes, wandelingen, ...) voor de openbare ruimte.

We are trying to have a conversation wordt gepresenteerd als een onderdeel van Forest Studies. Een reeks muzikale performances of études gemaakt op maat van Klankenbos.

Website: www.maikagarnica.be + www.collectiefpubliekgeluid.be

Soundcloud: soundcloud.com/user-649208988

De workshop to whistle is een samenwerking tussen Kunstacademie Noord-Limburg, C-TAKT, Musica, Impulscentrum voor Muziek, Lukas de Clerck en Maika Garnica.

Praktische informatie

Data

06&13 oktober 2018