CALL Sprekende Boeken

17/01/2019

Hoe klinkt een bibliotheek? Klankkunstenaars gaan aan de slag met de geluiden en gesprekken die ze opnemen in Muntpunt. De bib krijgt klank, de boeken spreken.

Collectief Publiek Geluid is een groep jonge klankkunstenaars en muzikanten die werken rond geluid in de publieke ruimte. Tijdens de Week van de Klank nemen ze hun intrek in Muntpunt van 28 januari tot 1 februari. Ze gaan op zoek naar de auditieve DNA van de bibliotheek. De hele week verzamelen ze geluidsmateriaal, maken ze field recordings en nemen ze gesprekken op met lezers en voorbijgangers. 

Welk boek heeft jou persoonlijk geraakt? Welke passage sprak je het meest aan? Wil je graag een stukje voorlezen? Breng de titel van je favoriete boek mee. Samen gaan we op zoek naar een exemplaar in de bib.

Het resultaat van hun opnames kan je beluisteren op vrijdag 1 februari. Om 18.00 uur wordt de klankinstallatie 'Sprekende Boeken' afgespeeld in de bibliotheek.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Klank, het tweetalige festival in Brussel en ver daarbuiten dat volledig draait om geluid en geluidskunst. Ontdek het volledige programma hier.

In samenwerking met Musica, Impulscentrum voor Muziek, C-TAKT, Week van de Klank en MuntPunt Bibliotheek.