Chirstyn blikt terug op haar stage bij Musica

13/04/2021

Voor mij was het laatste jaar middelbaar onderwijs erg moeilijk. Ik moest een ongelofelijk belangrijke keuze maken in coronatijd, net toen ik het gevoel had dat geen enkele keuze aan mij was om te maken. Het was dan ook moeilijk om tevreden te zijn met mijn keuze. Constante twijfels vulden mijn hoofd: “Had ik wel voor deze studierichting moeten kiezen? Zit ik hier wel op m’n plaats?”

Maar toen kwam de opdracht om een stageplaats te zoeken, een kans om een creatieve ruimte te vinden waarin ik mijn talenten en energie kon steken. Musica wou mij die kans geven, zélfs in deze moeilijke tijden voor de creatieve sector, en daar ben ik hen enorm dankbaar voor. Mijn eerste stagedag was natuurlijk vooral veel ontmoeten: de mensen, de plaats en de workflow. Toch nam die dag meteen al mijn twijfels weg.  Ik wist dat ik op de juiste plaats zat. 

Bij Musica kon ik mezelf zijn en verdere stappen in adulthood nemen. Het was een plaats waar ik kon groeien, zowel persoonlijk als muzikaal. De organisatie zet zich in voor verschillende doelgroepen, en dat merkte ik ook in de omgang met het team. Iedereen is welkom. 

Het was een erg mooie afsluiter om me bezig te houden met de livestream ‘Toekomst en Perspectief’. Behoorlijk ironisch ook, want ook ik had nood aan perspectief over mijn toekomst. Toen we aankwamen bij de repetitie van de livestream dacht ik nogmaals: “Ja, dit zie  ik me echt in de toekomst doen.” Ik hoop dat ik ooit opnieuw die sfeer mag meemaken waarin deze groep zich inzette voor een gezamenlijke passie, het project opzette en naar het resultaat toewerkte.   De livestream werd een ervaring om nooit te vergeten. Het was surreëel om de muzikanten te zien spelen voor een bijna lege zaal. Iets wat zij hoogstwaarschijnlijk ook nog niet vaak hadden meegemaakt. Ik ben erg dankbaar dat ik dat allemaal mocht meemaken. 
Ik vond het niet moeilijk om een vraag voor te bereiden voor het Q&A moment met de artiesten vanuit het perspectief van een laatstejaarsstudent middelbaar onderwijs, want dat perspectief lag zo dicht bij het mijne voor ik aan m’n stage begon. “Hoe weet je of je de juiste keuze maakt wanneer je een beslissing neemt over je toekomst?” Op het moment dat ik op het podium kroop om die vraag te stellen, wist ik eigenlijk het antwoord al.
Ik wil Musica enorm hard bedanken, niet enkel voor de aangename stage, maar vooral omdat ze mij het pad hebben laten zien dat ik wil nemen. Daardoor weet ik nu dat de koers die ik heb gezet de juiste is. 

Hopelijk tot in de toekomst, 
Chirstyn Belien