Esther Ursem nieuwe algemeen directeur Musica

16/02/2018

Musica, Impulscentrum voor Muziek heeft​ een nieuwe directeur​​.

​​Esther Ursem​ was​ afgelopen jaren ​reeds​ aan de slag bij Musica als artistiek coördinator voor de Babelutwerking​. ​Esther zal in de toekomst worden bijgestaan door Bianca Van Roosbroeck, die de zakelijke leiding overneemt van Bart De Vos, vandaag reeds actief bij Het Nieuwstedelijk.

Afscheid nemend directeur Paul Craenen werd per ​1 februari aangesteld​ als lector Music, Education and Society aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.​
Hij zal daarnaast in komende maanden het transitietraject​ bij Musica​ mee begeleiden.

Esther Ursem is fluitiste en muziekpedagoge van opleiding.

De afgelopen jaren was ze werkzaam aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Mol als leerkracht fluit en pedagogisch coördinator.

Als fluitiste speelt ze bij Casco Phil.

In september 2014 startte Esther bij Musica als artistiek coördinator voor de Babelutwerking, het luik rond muziekparticipatie voor de allerkleinsten.

​De afgelopen jaren wist ze dit luik verder uit te bouwen en heel wat nationale én internationale samenwerkingen op poten te zetten. Babelut Festival werd omgevormd tot Babelut Parcours, een heus belevingsparcours voor de kleinsten. Ze ontwikkelde het coachingtraject Tafelmuziek rond muziek in de kinderopvang. Verder stond ze ook mee aan de wieg van de inclusieve muziekvakantie in Mechelen i.s.m. Casco Phil die vanaf dit jaar ook een editie krijgt in Oostende.

Esther wil in de toekomst ondermeer inzetten op internationale samenwerking en de uitbouw van de werking van het Muziekkasteel in en samen met Landcommanderij Alden Biesen.​