Het boek ‘Doors of Listening’ is nu verkrijgbaar!

31/08/2021

Sinds oktober 2020 maakt Doors of Listening deel uit van de permanente collectie in Klankenbos. Deze meerstemmige klankinstallatie werd gemaakt door de families, kinderen en bewoners van het opvangcentrum in Pelt (BE), samen met de internationale kunstenaar Félix Blume. Tijdens een langdurige samenwerking werden de bewoners door Félix begeleid om zich uit te drukken in geluid. De soundscapes werden verwerkt in een installatie met 12 fysieke deuren die in het bos werden geplaatst. 

Nu is er het gelijknamige boek dat dieper ingaat op het verhaal van de bewoners, en reflecteert op hun ervaring tijdens het maken van het kunstwerk. Hoe en waarom kwamen ze naar België? Hoe beleefden ze hun verblijf in de grensgemeente Pelt,  waar al hun eigen trajecten, herinneringen en toekomstdromen samenkomen? 

Het boek leest als een partituur die ons meevoert langs gedichten, interviews en improvisaties, doorheen meertalige sprookjes en zelfverzonnen spelletjes. Elke tekst vormt een alliteraties op de ervaringen van het ballingschap en het onderweg zijn. Samen met onderzoeker Christos Carras en kunstenaar Félix Blume reflecteren de bewoners over de potentiële kracht van samenwerking binnen kunst en op welke manier samenwerking een diepere betekenis kan hebben, die verder gaat dan kunst zelf. 

Wil je het boek kopen?

Bestel nu jouw exemplaar voor 15 euro via het online bestelformulier: