Hop Up modulaire speelomgeving

26/09/2017

Hop Up is klaar om het speellandschap te veroveren!

Hop Up werd begin 2016 boven de doopvont gehouden. Gedurende maanden werd er hard gewerkt aan de beoogde modulaire speelomgeving en kregen de wilde speelideeën gaandeweg een concrete vorm. Ook binnen de stuurgroep, waar Musica deel van uitmaakt, werd hard nagedacht en gereflecteerd.

Maar nu is het zover.

Hop Up, een project van SPK vzw/KIKO, is een modulaire speelomgeving die snel op en af te bouwen en eenvoudig te verplaatsen is. Hop Up weet ruimtes die oorspronkelijk niet bedoeld zijn voor kinderopvang in een mum van tijd om te toveren tot uitdagende speelomgevingen waar kinderen zich thuis en geborgen voelen. Hop up verschijnt plots op onverwachte plaatsen, dat weten de bezoekers van Midzomerfestival AlbaNova 2017 al. Maar Hop Up kan ook net zo goed verschijnen in de foyer van een kunstencentrum, de kantine van een voetbalclub, de turnzaal van een school, … Hop Up maakt samenwerkingen mogelijk tussen organisaties voor kinderopvang, onderwijs, cultuur, sport en vrije tijd voor kinderen.

Op 20 oktober 2017 wordt Hop Up voorgesteld tijdens In Spin, een studiedag over ouders, kunsteducatie en onverwachte locaties in de buitenschoolse kinderopvang. Deze studiedag is een samenwerking met Karel De Grote Hogeschool en stelt de resultaten voor van drie praktijkgerichte projecten in de buitenschoolse kinderopvang.

Hop Up is een project van SPK vzw/KIKO en komt tot stand met steun van de Provincie Antwerpen en in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, Faculteit Ontwerpwetenschappen