Inzamelactie Musicafonds

21/01/2021

Ter nagedachtenis van Jing Wei organiseerden zijn familie en vrienden deze eindejaarsperiode een warme inzamelactie in het kader van ‘Beats of Love’ (Studio Brussel).

Ze kozen voor twee goede doelen die volgens hen verder bouwen aan een wereld waar Jing Wei voor wenste: een warmere wereld, veilig voor iedereen, vrolijk, speels, creatief en liefdevol. 

Jing Wei was zelf een sociaal geëngageerde, beloftevolle muzikant, die zich speciaal inzette voor kinderen die een extra knuffel konden gebruiken. De organisatoren kozen er daarom onder andere voor om ons eigen Musicafonds te steunen, dat zich inzet voor muziekparticipatie en ontwikkeling voor kansengroepen.

Dankzij hun inzet en de giften van verschillende gulle donateurs is er met deze GoFundMe-actie maar liefst 2643 euro opgehaald in totaal, waarvan de helft (1321,5 euro) wordt gedoneerd aan het Musicafonds! We zijn alle donateurs en organisatoren dan ook ontzettend dankbaar! 

Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden om de deelname van kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen aan de muziekvakantie CroKant in Mechelen (zomer 2021) te ondersteunen. Gezinnen met een beperkt inkomen betalen slechts 25 euro voor een week muziekvakantie. De kosten voor een Musica-docent die de jonge deelnemers in hun muzikale avonturen begeleidt, worden ook door het Musicafonds en deze gift gesponsord.

Tot slot nodigen we graag iedereen om de persoon achter deze actie beter te leren kennen: ontdek Jing Wei’s muziek via Spotify of Soundcloud. Via elke luisterbeurt op Spotify zamel je geld in voor De Zelfmoordlijn. Herbeluister ook het interview met zijn zus via Studio Brussel