Kunst ontmoet technologie bij STEAM-basisschool Curieuzeneuzen

21/01/2021

In september 2019 stapte Musica mee in het Kunstkuur-avontuur als externe partner van het 3-jarig project Everybody will create, op muzisch appvontuur met curieuzeneuzen. Dit in samenwerking met STEAM-basisschool Curieuzeneuzen uit Balen en drie gespecialiseerde leerkrachten van het lokale DKO. In wekelijkse co-teachings ateliers gaan de leerlingen aan de slag binnen verschillende kunstdomeinen, waarbij Musica o.a. instaat als de coach van leerkrachten-teams uit het deeltijds kunstonderwijs en basisonderwijs.

Binnenkort mogen de leerlingen zich echter verwachten aan kunstig experiment met technologische hoogstandjes! Deze week staken de DKO-leerkrachten en Musica namelijk de koppen bijeen om nieuwe uitdagingen te creëren voor de leerlingen en hun iPads. Tijdens een brainstorm-moment zochten ze naar verschillende apps en methodieken om de iPads in te zetten als een ondersteunend instrument bij de kunstkuurlessen. Er kwamen veel frisse ideeën bovendrijven: apps waarmee je foto’s kan laten praten, blubberige opera’s componeerde, stop-motion filmpjes creëert en nog veel meer.

Leerkracht Annemie van de Gemeentelijke academie voor Muziek en Woord (Mol) ging direct met deze verse inspiratie aan de slag en liet haar leerlingen op verschillende tempi bewegingsoefeningen uitvoeren op de tonen van klassieke muziek. Ze namen deze bewegingen op, om daarna de snelle bewegingen te vertragen en de trage bewegingen te versnellen. Creatief iPad-spel verzekerd!