Musica introduces Sounds Now

04/05/2020

Met trots stelt Musica, Impulscentrum voor Muziek, de website van het vierjarige Creative Europe project Sounds Now voor. Vanaf 4 mei vind je op www.sounds-now.eu updates rond het project evenals gerelateerde onderzoekspapers en artikels. Benieuwd naar wat er op de planning staat? Bekijk even de trailer en lees snel verder.

Sounds Now is een samenwerking van 9 Europese muziekfestivals en productiehuizen en richt zich op de verspreiding van hedendaagse muziek en cultuur. Musica neemt hierbij de rol van projectleider op zich. De samenwerking is het resultaat van jarenlange discussie en reflectie over onze rol als curatoren en de sociaal-politieke verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengt. De focus ligt op het leren, testen en veranderen van het cureren van muziek om het bestaande machtsparadigma te veranderen en inclusie binnen hedendaagse muziek en zijn publiek te bevorderen.

Sounds Now wil diversiteit en inclusie binnen het muzische veld actief stimuleren door zich te richten op nieuwe en opkomende curatoren.

Verspreid over vier jaar onderzoekt het project de mogelijkheden, voorwaarden en perspectieven bepalen hoe muziek vandaag een publiek bereikt. Verder verkent het project de sociale en artistieke impact van de rol van de curator. Centrale tools worden hier coaching en co-working labs met internationale muziekcuratoren, het testen van innovatieve curatorformats, het creëren van nieuwe werken en netwerken, het organiseren van symposia en onderzoek.
Blijf op de hoogte of lees meer over Sounds Now via www.sounds-now.eu!

Sounds Now is een samenwerking tussen Musica, Impulscentrum voor Muziek (BE), Wilde Westen (BE), Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant (BE), SPOR Festival (DK), Time of Music (FI), Onassis Cultural Centre (GR), November Music (NL), Ultima Oslo Contemporary Music Festival (NO), Huddersfield Contemporary Music Festival (UK) en wordt mede gefinancieerd door het Creatief Europa programma van de Europese Unie.