Nieuw: postgraduaat Sound Cradle

19/03/2021

Na negen maanden dromen, brainstormen en naarstig schrijven, is er bij Musica een nieuw project geboren genaamd ‘Sound Cradle’, growing into music with the early years.
Een tweejarig postgraduaat dat van start gaat in het academiejaar 2021-2022, ontwikkeld in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

"The strange human urge to shape and share fantasies of action and experience is with us from birth. It is innate, not acquired, but must grow in company." - Colwyn Trevarthen (2012)

De vraag naar sensitieve, artistieke input voor jonge kinderen is groot. Kinderdagverblijven, naschoolse opvang en allerlei andere initiatieven, maar ook jonge ouders zijn gretig op zoek naar een kwalitatief artistieke benadering van jonge kinderen. Steeds meer uitvoerende kunstenaars ontdekken de bijzondere muzikale gevoeligheid van baby’s, peuters en kleuters en ontwikkelen er een aanbod voor. 

Sound Cradle speelt in op deze individuele nood en groeiende maatschappelijke behoefte. Dit postgraduaat bereidt de studenten voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten. 

Sound Cradle brengt een samenhangend verhaal. De opleiding vertaalt actuele multidisciplinaire inzichten tot een artistieke benadering van vroege muzikale ontwikkeling.

Sound Cradle verruimt de blik van zijn studenten op muzikaliteit en dompelt hen onder in de fascinerende wereld van klinkende interactie met de allerkleinsten.

Meer info binnenkort op de website van www.ap-arts.be