OPEN CALL CURATING LAB

18/09/2020

CURATING LAB met Christine Eyene
19-23.10.2020

Creëer samen met twee kunstenaars, waaronder Elsa M’bala (Berlijn) en curator Christine Eyene (Londen) een tentoonstelling of performance in Pelt rond natuur, grenzen, migratie en herinnering in relatie tot een brede waaier aan cultureel auditief en muzikaal erfgoed.

Een week lang creëer je samen met een groep deelnemers, Christine Eyene en twee geluidskunstenaars waaronder Elsa M’bala in Theatergebouw Dommelhof in Pelt een nieuw kunstwerk met de grensgemeente als vertrekpunt voor het verkennen van narratieven over migratie, persoonlijke en collectieve geschiedenissen en auditieve herinneringen. Je ontwikkelt samen met de artiesten ideeën rond het auditief geheugen als ankerpunt voor geschiedenissen en plaatsen, en als een vorm van identiteitsvorming. Ook onderzoek je de betekenis van kunstmatige grenzen en de natuur als een collectieve ruimte voor verzoening.

Naast het creatieve aspect, geeft het Curating Lab de kans om meer te leren over nieuwe media en handige skills te ontwikkelen in het organiseren van evenementen en de communicatie hierrond, zoals het gebruik van sociale media en het uitwerken van nieuwe strategieën om een actieve rol te spelen in je lokale cultuurvereniging.

Wat?

  • Je creëert een week lang samen met Christine Eyene en twee kunstenaars waaronder Elsa M’bala aan een performance of tentoonstelling
  • De tentoonstelling opent tijdens OORtreders Festival op vrijdagavond 23.10 om 20.30 uur
  • Data: 19-23.10.2020
  • Aanwezigheid op te kiezen uren (zowel ‘s avonds als overdag)
  • Locatie: Theatergebouw Dommelhof, Toekomstlaan 5b, Pelt
  • Transport: kan voorzien worden door de organisatie
  • Deelname is gratis, tijdens de werkdagen voorzien we eten en drinken

Heb je interesse?
Contacteer Sophie Closset: sophie@musica.be of +32 (0)475 505 908

In het kader van Sounds Now, een Creative Europe-project en OORtreders Festival 2020, in samenwerking met C-TAKT, CC Palethe, Provinciaal Domein Dommelhof en Gemeente Pelt.